دسته بندی ها
پیوندها
ارتباط با سازمان
تلفن گویا: 32919284-6 - 025
نمابر: 32914982 - 025
سامانه پیامک: 3000722711
پست الکترونیکی: info@nezamqom.ir
مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش مطالعات و اجرا است

در گفتگو با عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر مطرح شد:

مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش مطالعات و اجرا است

    بروز شده : 9 خرداد 1394    تعداد نظرات :0    دسته: آرشیو اخبار, واحد آموزش

دکتر کاظم فخاریان عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با  روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در خصوص مهمترین مطالبی که در سمینار آموزشی اصول و مبانی گودبرداریهای عمیق در محیط های شهری مطرح شد اظهار داشت: به نظر اینجانب تئوری های طراحی و تحلیل ،  تئوری های گسترده ای هستند که بسیاری از فارغ التحصیلان رشته عمران و ارشد ژئوتکنیک به این مسئله واقف بوده و آموزش های لازم را دیده اند که با مطالعات تکمیلی می توان به دانش طراحی و تحلیل گودبرداری ها مسلط شد.
دکتر فخاریان ، بیان داشت: مشکل اصلی در انجام یک گودبرداری ، در واقع بخش های مطالعاتی و اجرا است که عدم توجه به این دو بخش  موجب شده تا گودها دچار سانحه شوند و اتفاقات جانی و مالی جبران ناپذیری به دنبال داشته باشند.


ضرورت مطالعات ژئوتکنیک و شناخت سایر عوارض پیرامون گود در گودبرداری های


عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر ،  با اشاره به ضرورت مطالعات ژئوتکنیک و شناخت سایر عوارض پیرامون گود در گودبرداری های  بیان داشت: در بخش مطالعات گودبرداری ؛ شناخت سایر عوارض پیرامون گود از جمله ؛  تراز پی همسایه ، چاه فاضلاب ، خط عبور لوله های آب برق و گاز و قنات می بایست به خوبی برداشت ،  ثبت بر روی نقشه ها پیاده شود.
 وی با اشاره به  اهمیت مطالعات زمین شناسی قبل از انجام گودبرداری اظهار داشت:برخی از مواقع برای انجام گودبرداری  ؛ طراحی و تحلیل دقیق و ظریفی در نظر می گیریم  اما به دلیل انطباق خاک با شرایط واقعی پیرامون در حین اجرا  با مشکلاتی مواجه می شویم .


ضرورت تهیه دستورالعمل های اجرا و نظارت های عالیه و مقیم در گودبرداری


دکتر فخاریان ،  افزود: علاوه بر مراحل سه گانه در انجام گودبرداری از جمله  مطالعه ،طراحی و تحلیل و عملیات اجرایی ، تهیه دستورالعمل های اجرا و نظارت های عالیه و مقیم نیز مهم است و می بایست برای گودبرداری های پرخطر از مشاور ذیصلاح در کنار کار استفاده شود تا شاهد عملکرد مطلوب تری باشیم.

 

پایش و مانیتورینگ در حین  گودبرداری بسیار مهم است


عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر ، ادامه داد: پایش و مانیتورینگ نیز در حین عملیات اجرا بسیار مهم است و باید با استفاده از ابزارهای مختلف و سایر کمیت های مورد نیاز تغییرات خاک ، فشار خاک و فشار حفره ای را کنترل کنیم.
مهندس اسماعیلی نیز در گفتگو با روابط عموم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ،  با بیان اینکه بحث زهکشی خاک از جمله موارد مهمی بود که در این سیمنار مورد بحث قرار گرفت افزود: مقابله با آب بسیار مهم است که یک مهندس عمران پیش از آغاز یک پروژه ،  باید بر اساس یک مطالعه مهندسی به این نتیجه برسد که آیا  پروژه مورد نظر ؛  آب بندی می خواهد یا احتیاجی به آن نیست.
وی ادامه داد: اگر در ابتدای کار مطالعه ای در این زمینه صورت نگیرد و بعد از تمام عملیات اجرایی و در زمان بهره برداری پروژه به این نتیجه برسیم که به آب بندی در این پروژه نیازمندیم ، تبعات منفی زیادی به همراه خواهد داشت و پروژه را با آسیب های زیادی روبه رو می کند.
مهندس اسماعیلی گفت: اگر پروژه ما ، با خطر نفوذ پذیری  آب مواجه است به دلایلی از جمله مخاطرات ایمنی ، ایجاد اختلال در بهره برداری ، ایجاد بوی نامطبوع و نیز نمای نامناسب ؛ می بایست به این سمت حرکت کنیم که پروژه از آب دور شود که این امر با زهکشی و آب بندی امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: زهکشی در مواقعی که با سفره های آبی زیر زمینی مواجه هستیم و حساسیت پروژه از متوسط به بالا است به تنهایی کفایت نمی کند و توصیه نمی شود.
وی ادامه داد: در این پروژه ها در صورت اجرای زهکشی به تنهایی ، تبعاتی از جمله خرابی پمپ های زهکشی ، پر شدن چاه با مواد ریز دانه و رسوب  در لوله ها  را شاهد خواهیم بود و از همه مهمتر در این صورت جلوی نفوذ آب های تصادفی را با زهکشی نمی توان گرفت.
مهندس اسماعیلی همچنین عنوان کرد: روش های مختلف آب بندی نیز ؛ بخش دیگری از مطالب ارائه شده در این سمینار بود .

 

مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش  مطالعات و اجرا است
مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش  مطالعات و اجرا است
مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش  مطالعات و اجرا است
مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش  مطالعات و اجرا است
مشکل اصلی در گودبرداری ها ، بخش  مطالعات و اجرا است

 



نام:
ایمیل:
نظر شما:
کد امنیتی: تصویر كد امنیتی