دسته بندی ها
پیوندها
ارتباط با سازمان
تلفن گویا: 32919284-6 - 025
نمابر: 32914982 - 025
سامانه پیامک: 3000722711
پست الکترونیکی: info@nezamqom.ir
واکاوی پرونده ای در شورای انتظامی(پرونده شماره یازدهم)

واکاوی پرونده ای در شورای انتظامی(پرونده شماره یازدهم)

    بروز شده : 21 دی 1393    تعداد نظرات :20    دسته: آرشیو اخبار, شورای انتظامی

شوراي انتظامي ‌نظام مهندسي که يکي از ارکان سازمان نظام مهندسي ساختمان استان‌ها مي‌باشد، به حکم ماده 17 قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان و آيين‌نامه اجرايي آن  در هر سازمان استان تشکيل مي‌شود.
اين شورا متشکل است از يک حقوق‌دان  يک قاضي دادگستري ( با معرفي رئيس کل دادگستري) و دو تا چهار مهندس خوشنام (حسب مورد) که از ميان اعضاي نظام مهندسي استان به پيشنهاد هيئت مديره و حکم رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور انتخاب مي‌شوند که مدت عضويت اين افراد در شوراي انتظامي نظام مهندسي سه سال است.
هدف از ايجاد اين شورا تأسيس مرجعي شبه‌قضايي است براي رسيدگي به شکايات اشخاص حقيقي و حقوقي در خـصـوص تخـلفات حرفـه‌اي، انـضبـاطي و انتظامي‌مهندسان و کاردان‌هاي فني که عضو نظام مهندسي استان بوده يا داراي پروانه اشتغال هستند.
به منظور ارتباط بیشتر اعضا با فعالیت ها ، گردش کار و ظرافت هایی که مهندسان عضو سازمان در راستای انجام وظیفه قانونی خود باید بدان توجه داشته باشند و همچنین آشنایی با  مراحل تشکیل و  رسیدگی پرونده ها به منظور عبرت  قرار دادن موضوع و پیشگیری از وقوع موارد مشابه ،  از این پس به همت شورای انتظامی استان  برخی از پروانده هایی که  انعکاس آنها می تواند در جهت جلوگیری از بروز تخلفات مشابه انتظامی موثر باشد به همراه توضیحات لازم و مشورت های مقتضی در سایت سازمان منتشرخواهد شد.
امید است این اقدام امکان آشنایی هر چه بیشتر مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با عملکرد شورای انتظامی و نیز مواردی از شکایات طرح شده و دفاعیات اعلامی و همچنین مستندات آرای صادره را فراهم نماید و گام موثری در راستای بهتر انجام دادن وظیفه قانونی اعضای سازمان و حصول رضایت شهروندان و تامین اهداف قانون نظام مهندسی ساختمان و در نتیجه کاهش حداکثری شکایت شهروندان از همکاران محترم  را در پی داشته باشد.

 

 

کلاسه 29/84                               

تاریخ 29/5/84                    

شاکی: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم
مشتکی عنه: عضوسازمان قم ودارنده پروانه اشتغال

 


شاکی اظهارمی نمایدکه مشتکی عنه درمقام عضو سازمان ودارنده پروانه اشتغال که متعهد به انجام وظیفه درقبال کارهای ارجاع شده ازسوی سازمان به وی بوده باخروج ازاستان بدون اطلاع وهماهنگی باسازمان به منظورانجام مراحل قانونی وتشریفات معمول اداری درراستای تعیین تکلیف امور حرفه‌ای جاری خود همچنین عدم معرفی رسمی جانشین درراستای ادامه وظایف وی تاتکمیل پروژه‌های موردتعهدایشان ورهاکردن کارمالکان، ضمن تخلف ازقانون موجب نارضایتی ارباب رجوع رافراهم نموده است.

 

 


باتوجه به عدم حضورمشتکی عنه دراستان به دلیل عدم امکان دسترسی به او رسیدگی به پرونده باطی تشریفات قانونی به صورت غیابی انجام و مجازات انتظامی مقتضی تعیین گردید.
رای صادره: به نظرشوراباتوجه به عملکردمشتکی عنه درمقام عضو سازمان واحرازتخلف درآن وانطباق آن بربند (ژ) ماده ۹۱ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان، (عدم رعایت مقررات وضوابط مصوب نظام مهندسی استان) حکم برمجازات درجه چهارم و براساس ماده ۹۰ آیین نامه اجرایی، محرومیت ازاستفاده ازپروانه اشتغال به مدت یک سال صادرواعلام گردیده است.
خاطرنشان می‌شودکه با توجه به عدم اعتراض ودرخواست تجدیدنظرتوسط مشتکی عنه نسبت به رای صادره استان، باقطعیت یافتن رای بدوی پس از سپری شدن مهلت قانونی مراتب به منظوراجرای حکم به سازمان استان ابلاغ گردیده است.

 

 

 


به نظرمی رسدکه نیازبه توضیح زیادی نباشدکه دراجرای مصوبات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، همانطوری که درآغاز فعالیت اعضای سازمان درپذیرش کارهای ارجاعی، طی امضای فرم‌های تکمیلی، مهندسان متقاضی عضویت درسازمان که درخواست برقراری سهمیه (طراحی ونظارت) ازسازمان رادارند، تعیین جانشین رسمی خود، ونیز اعلام هرگونه خروج ازاستان بامدت زمان‌های بیش از ۴ روز را به منظورتعیین تکلیف امورشهروندان تعهد می‌نمایند، عدول ازاین تکلیف وتعهد که به راستی موجبات اخلال درامورجاری سازمان ونارضایتی شهروندان وخدشه دارشدن کیان مهندسی رافراهم می‌آورد درخور رسیدگی وتعیین مجازات می‌باشد.
باآرزوی موفقیت یکایک اعضای سازمان درامورمحوله وبهره گیری از این پرونده.

شورای انتظامی استان قم

  • دیدگاه: احمد حیدری
    با تشکر از زحمات جنابانعالی در خصوص تهیه و تنظیم مطالب و قرارگیری آن روی سایت جهت ارتقا سطح آگاهی اعضا
    سوال بنده در خصوص جایگاه تعهدی محضری جانشین هست؟ (اگر اخذ این تعهد قانونی است لطفا به عواقب آن و مسائلی که با پذیرفتن آن به عهده مهندسین می افتد اشاره کنید)
    به نظر بنده و ضمن استعلامی که از حضرت استاد محمدحسن حسن زاده در جلسه مسائل حقوقی نظارت این موضوع جایگاه قانونی ندارد.
    حتی شاید بر اثر این باشد که سازمان به وظایف قانونی خود عمل نمیکند در واقع اگر حق الزحمه نظارت مثل برخی از استانها بصورت مرحله ای واریز میشد، دیگه نیازی به تعهد محضری جانشین نبود چرا که در صورت فوت مهندس ناظر یا عدم دسترسی به ایشان سازمان میتواند ادامه کار را به فرد دیگری ارجاع دهد و کار مالک در سیکل های مختلفی از جمله ارجاع به کمیته های تخصصی و حل اختلاف و... قرارنمیگرفت و موجب هدر رفتن سرمایه های مادی و معنوی مالک و سازمان نمیگشت . از طرفی چنانچه مالک هم مطابق مفاد قرارداد نظارت و مندرجات صفحه آخر پروانه ساختمانی تأییدات هر مرحله از کار را از مهندس ناظر و شهرداری اخذ کرده باشد دچار مشکل نخواهد شد.
    این موضوع که تا "تعهد محضری مهندس جانشین" در آغاز فعالیت مهندسان ارائه نشود سازمان از ارجاع کار خودداری میکند یک موضوع ناخوشایند است.
    چنانچه مصوبات هیئت مدیره خلاف قانون باشد آیا مرجعی آن را مورد پیگرد قرار میدهد یا حتما نیاز به شکایت است آیا شورای انتظامی سازمان که از ارکان سازمان هست رأسا نمیتواند بعنوان مدعی العموم حقوق اعضا را مطالبه کند؟

    ارسال شده: 21/10/1393 - 14:48 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب آقای مهندس احمد حیدری
    باسلام ؛ احتراماخاطرنشان می کنم که براساس بند (ژ)ماده91آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان؛التزام به رعایت مقررات وضوابط مصوب "نظام مهندسی استان"جزوتعهدات اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان پیش بینی شده است.به نظرمی رسدکه باتوجه به این بندقانونی در خصوص مواردی که درقانون پیش بینی نشده و سازمان های استان بنابراختیارقانونی خودبه منظور تنسیق اموروپیشگیری ازمشکلات برای شهروندان و اعضای سازمان،تدوین وابلاغ می نمایند(توجه شود که هیچگونه مصوباتی نمی تواند قانون مادرخود را نقض نماید)دیگرجایی برای پرسش باقی نمی گذارد با اشاره به اینکه معمولاپرسش های درارتباط بانظام مهندسی ازحضرات (مرجع پاسخگویی پرسش های دینی ومذهبی)صورت نمی گیرد،قطعا تعیین جانشین درحل بسیاری مشکلات شهروندان وسازمان تاثیر بسزایی داشته وبدون آن انجام امورحرفه ای اعضای سازمان دچاراختلال می گردد.وبه عنوان نمونه می توان ازاستفاده ازجانشین درزمان های موقت وکوتاه (ونه دائمی)مسافرت(زیارتی،ماموریت اداری، تحقیقاتی و...) اعضا،همچنین دوران درمان، بستری و نقاهت بیماری های سخت(جراحی های قلب وعروق و...)ونیزتصادفات اعضای سازمان که برخلاف موارد دائمی فوت وعدم حضور دراستان ،لزوما نیازی به تغییرناظر نیست نام برد .درپایان یادآورمی شوم که بر اساس قانون درصورت احساس خلاف قانون بودن مصوبات هیئت مدیره محترم سازمان ،می توان با مراجعه به بازرسان سازمان به صورت قانونی اقدام نمود ودرنهایت شورای انتظامی نظام مهندسی تنها مرجع رسیدگی به شکایات علیه اعضای هیئت مدیره وشورای انتظامی استان ها است .

    ارسال شده: 22/10/1393 - 11:36 پاسخ ||

  • دیدگاه: طراح
    سوال بنده اينست كه شخصي به ما مراجعه مي كند و درخواست دارد جانشين او بشويم.اولا شرايط جانشيني را عنوان بفرمائيد و ثانيا اينكه ما جانشين چند نفر مي توانيم بشويم و ثالثا اينكه اگر الان جانشين كسي بشويم و پس مدتي ديگر نخواهيم جانشين وي باشيم امكان پذيراست؟

    ارسال شده: 22/10/1393 - 20:24 پاسخ ||

  • دیدگاه: نظامی
    با تشکر از جناب آقای مهندس حیدری در خصوص سوال بجا و پاسخ شیوای مشاور انتظامی سازمان

    جسارتا با توجه به موارد مطروحه از سوی شما سوالاتی در ذهن ایجاد میشود که اگر دوستان و همکاران با تجربه جهت تنویر ذهن بنده بذل لطف بنمایند قدردان خواهم بود؟
    1- آیا تعهدی محضری مهندس جانشین مصوبه هیئت مدیره استان است؟ آیا جایگاه قانونی اخذ چنین تعهدی مصوبات هیئت مدیره است؟
    2- با توجه به تجربه چندین ساله بنده در ادارات، عمده مشکل سازمان ها با افراد مسن و مثل من پیرمرد می باشد که به دلایل مختلف از جمله مواردی که مشاور انتظامی محترم اشاره کردند و یا فوت عزیزان، کارهای نا تمام ایشان باید توسط سازمان و یا سایر مراجع تعیین تکلیف بشه که این تعهد بصورت محضری از ایشان اخذ نشده است حتی بنده هم که جانشین معرفی کرده ام از ایشان تعهدمحضری اخذ نشده (آیا مشاور انتظامی سازمان جهت جانشینی تعهد محضری داده اند؟)

    ارسال شده: 22/10/1393 - 22:11 پاسخ ||

  • دیدگاه: پایه سه
    با تشکر از مشاور انتظامی سازمان
    خواهشمندم حقیر را که از مهندسین جدید الورود هستم راهنمایی بفرمایید :
    اگر تعهد فوق، مصوبه هیئت مدیره است (وجهت تنسیق امور مصوب شده) کیفیت آن چگونه است؟
    اعضای سازمان چگونه از مصوبات هیئت مدیره با خبر میشوند به عبارت دیگر وقتی به کسی از ابلاغ قانون یا مصوبه ای اطلاع داده نمیشود چگونه توقع اجرا هست و این ابلاغیه لازم الاجرا میشود.
    اگر بخواهیم از مصوبه ای از مصوبات هیئت مدیره شکایت کنیم به چه مدارکی نیاز داریم؟

    ارسال شده: 22/10/1393 - 22:29 پاسخ ||

  • دیدگاه: حسینی
    اگه میشه با توجه به اینکه در کلاسهای توجیهی در مورد مسئولیت های جانشین مطلبی گفته نشده است خواهشمندم اطلاع رسانی کنید
    فقط یک برگه داده اند و خواسته اند که با جانشین ببریم محضر متنش هم که به شکل زیره:
    " اینجانب 1- از این تاریخ به بعد بعنوان جانشین دائم مهندس..... درخصوص کلیه کارهایی که در مورد آنها پایان کار صادر نشده است، بعنوان جانشین نامبرده فعالیت نمای. 2- کلیه تعهدات و مسئولیت های ناشی از ارائه خدمات مهندسی که مطابق مقرارت ملی، قانون نظام مهندسی و دستورالعملهای مربوطه به نامبرده محول گردیده، مطابق ضوابط روز سازمان پذیرا بوده و به کلیه مراجع مربوطه پاسخگو می باشم"

    ارسال شده: 22/10/1393 - 22:44 پاسخ ||

  • دیدگاه: احمد حیدری
    باسلام خدمت مشاور انتظامی محترم
    ضمن قدردانی از پاسخ جنابعالی اما دغدغه مهندسین بابت این قضیه جانشین فراتر از مطالبی است که شما در جواب بنده ذکر فرمودید! حقیقتا موضوع اینست که در مواردی مانند آنچه شما مطرح نمودید(سفر زیارتی،بیماری ،تصادف و...)که در مجموع همگی موقت هستند،هیچ کس منکر لزوم وجود جانشین نیست.اما آنچه که مهندسان را دچار مشکل میکند،آن است که در تعهد محضری که از دوستان جانشین گرفته میشود کلیه مسیولیتها برای همیشه بردوش ایشان باقی میماند.که حتی پس از فوت مهندس،این تعهد پایان نیافته وجانشین باید پاسخگو باشد.
    دوم آنکه اگر این تعهدات شامل موارد مالی هم باشد.پس در اینصورت با فرض فوت مهندس و از قضا یقین سازمان در مورد قصور وی در انجام وظایف نظارتی یکی از پروژه هایش حتی سالها پس از فوت ایشان و رای شورای انتظامی ومراجع ذیصلاح به محکومیت مالی مهندس متوفی!آیا اگر وارث یا داریی ایی متوفی نداشته باشد،آنگاه مهندس جانشین بایست تقبل کند!!!
    خواهشم اینست که تجدید نظری در نحوه اخذ تعهد از مهندسین جانشین شود که فقط شامل موارد موقت ومحدود باشد.
    در پایان میخواستم مطلع شوم که این تعهد محضری از چه تاریخی از سوی هیات مدیره لازم الاجرا شده است وآیا مهندسان باسابقه و پایه یک یا دو نیز چنین تعهدی داده اند یا خیر؟؟!!

    ارسال شده: 23/10/1393 - 20:17 پاسخ ||

  • دیدگاه: ناظر
    طبق قانون اساسی همه در برابر قانون برابرند!
    این چه مصوبه ای که فقط عزیزان جدید الورود باید آن رو بپذیرند!
    چرا تعهد محضری جانشین از قدیمی ها گرفته نشده! ما خبر نداشتیم فکر میکردیم مطابق قانونه و همه این تعهد را داده اند البته بقول مشاور محترم انتظامی سازمان و به دلیل عقل وجود جانشین خیلی ضروریه و در جهت تنسیق امور بوده است.
    ما به هر حال به هیئت مدیره محترم اعتماد داشتیم و داریم چرا که با توجه به مشاور حقوقی و مالیاتی و سایرین با تجربه دیگه فک نمیکنم مصوبه ای خلاف قانون و صلاح اعضا تصویب کنند.
    اگر هم در خصوص نظرات دوستان اطلاع رسانی کنید ممنون میشیم.

    ارسال شده: 23/10/1393 - 20:59 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب طراح
    باسلام ؛ یکم آنکه هیچ کدام از پرسش های شما متاسفانه درارتباط با موضوع این پرونده نبود . ضمن آنکه به ذات ، مرجع صالح به پاسخ گویی به آن ها سازمان ( کمیته محترم عضویت ) می باشد . درعین حال به جهت آنکه دست خالی از این پرونده بیرون نرفته باشید خاطرنشان می کنم که : 1- شرایط جانشینی منطقا منطبق بر تمامی شرایط خودعضو(رشته ،ناظر،پایه) می باشد.2- درخصوص تعدادآن محدودیتی قائل نشده اند .3- بدیهی است منطقا هیچ تعهد انجام وظیفه ای دائم العمرنبوده ودر صورت عدم قید زمان درتعهدنامه ، درصورت انصراف متعهد باطی تشریفات تعریف شده ( مراجعه به سازمان وتعیین جانشین جدید ) قابل فسخ است .

    ارسال شده: 24/10/1393 - 23:49 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب نظامی
    باسلام؛1- طبیعی است که اجرای هرگونه تصمیمی دراموراجرایی سازمان براساس مصوبات هیئت مدیره و تصمیم هیئت رییسه سازمان صورت می گیرد.2- در خصوص جایگاه قانونی گرفتن تعهد نامه دردفترخانه اسناد رسمی همانطوریکه پیش ازاین اشاره شد بر اساس قانون وآیین نامه اجرایی آن درراستای تنسیق امــــور مورد نظراهداف قانون ( البته بدیهی است در صورتی که قانون مادر رانقض نکند ) ازاختیارات هیئت مدیره می باشد . 3- در رابطه باتعهدات نیمه تمام اعضای سازمان به مالکان درصورت دچار شدن به حادثه ، ازکارافتادگی ونهایتا فوت ، مشخص است که تمامی تلاش سازمان با اجرای یک سری تصمیمات هیئت مدیره محترم ( که البته به مرورزمان وبروز تدریجی مشکلات ایجاد ویاتکمیل شده است) براین است که با کمترین هزینه ومشکلات اجتماعی ودر راستای حفظ رضایت شهروندان ، موضوع حل وفصل شود . پر واضح است که درغیراین صورت مالکان بر اساس قوانین مدنی ونیز قراردادهای تنظیمی اعضا با ایشان ازطریق مراجع قانونی قادر به احقاق حق خود (حتی ازورثه قانونی عضو سازمان ) خواهند بود .
    واما فکر نمیکنم که دانستن اینکه مشاور سازمان هم طی تعهد رسمی جانشین معرفی کرده ویاخیر ، در اصل موضوع تاثیری داشته باشد .بااین وصف یادآور می شوم که سازمان درزمان ماموریت های هیئت مدیره های متعدد باگذشت زمان وبروز مشکلات گوناگون به راستی ناگزیرازوضع بسیاری از ضوابط ومقررات اجرایی بوده است .

    ارسال شده: 25/10/1393 - 00:50 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب پایه سه
    باسلام ؛ متاسفانه منظورشماازکیفیت تعهدجانشین مفهوم نشد.تنها میتوان در این خصوص چنین توضیح داد که سازمان پیش از ارجاع کار به اعضای تازه وارد ، ازایشان درخواست معرفی یکی دیگر از اعضای هم رشته وهم پایه را به عنوان جانشین درهرزمان که وی قادربه ارائه خدمت موردتعهدش نباشد، می نماید دراشاره به بخش دوم پرسش شما، شایان یادآوری است که تمامی مصوبات هیئت مدیره محترم درارتباط با مواردی که بایستی درانجام وظایف حرفه ای توسط اعضارعایت گرددازطریق ابلاغیه رسمی به دفاترگروه های مهندسی وحتی برخی اوقات نیز باسامانه پیام کوتاه به تلفن همراه اعضا، اعلام می گردد. بدیهی است اطلاع رسانی درون گروهی از وظایف مقرر مدیران گروه می باشد .درپایان ناگزیر ازتکرار این موضوع هستم که برای هرگونه شکایت از هیئت مدیره سازمان تنهاراه تقدیم دادخواست به همراه هرگونه مدرکی که موید نظر شاکی باد ، به شورای انتظامی نظام مهندسی پیش بینی شده است .

    پاسخ جناب حسینی
    باسلام ؛ به نظر می رسد آنچه مورد نظر شمابوده در پاسخ های پیشین ارائه شده باشد به امید موفقیت شما

    پاسخ جناب آقای مهندس احمد حیدری
    باسلام یکم ؛ آنچه نگرانی شمارادرخصوص پذیرش مسئولیت حرفه ای برای جانشین برانگیخته ، به راستی چیزی فراتر ازنگرانی موجود دررابطه با مسئولیت های حرفه ای خود وی نیست .بدیهی است مسئولیت هرفعالیت حرفه ای ( چه اصالتا وچه به جانشینی ) برای اعضای سازمان درمدت زمان های پیش بینی شده درقانون پابرجاست .
    دوم ؛ منطقی است که اعتبار مسئولیت جانشین وتعهد پرداخت خسارت احتمالی ، تنهادربخشی ازکار که درسمت جانشین توسط وی انجام شده برقرار است وشامل بخش های دیگر کار که بامسئولیت عضو اصلی اجرا شده نمی گردد .
    درپایان بایادآوری اینکه معرفی جانشین وتنظیم تعهد نامه رسمی درتمامی رشته ها وهمه پایه ها به یک صورت انجام می شود،در خصوص تاریخ اجرای آن می توانید ازاموراداری سازمان پیگیری نمایید .

    پاسخ جناب ناظر
    باسلام ؛همانطوری که پیش ازاین اشاره شد، اززمان اجرایی شدن معرفی جانشین ،نه تنها اعضای تازه وارد مشمول آن شده اند بلکه اعضای قدیمی هم نسبت به رعایت آن ملزم گردیده اند . تنها ممکن است این کار دردفتر خانه انجام نشده باشد که در مجموع چندان تفاوتی هم نخواهد داشت .بدیهی است سازمان درمقام یک تشکل حرفه ای،درهر گونه تصمیم گیری واجرایی کردن آن افزون بررعایت مصالح حرفه ای وجمعی ، نظر برتامین منافع ومصالح تک تک اعضا نیز خواهدداشت .

    ارسال شده: 25/10/1393 - 22:44 پاسخ ||

  • دیدگاه: جواد قربانی
    سلام .. تعهد محضری حضور و یا عدم حضور مهندسان در حوزه محل فعالیت هیچگونه وجاهت قانونی ندارد ، دلیل این امر را نیز میتوان از بطلان رای های صادره توسط محکومین معترض پیگیر درشورای مرکزی دانست لذا بر خود میدانم این تذکر را به مشاور انتظامی محترم سازمان بدهم که مناسب است ایشان در جایگاهی که قرار دارند پاسخهایی که دارای وجاهت قانونی است ارایه دهند و بجاست ایشان اسناد مکتوب ارایه نمایند،چرا که کلمه تنسیق امور صرفا پوششی غیر اصولی و غیر قانونی است بر برخی" و نه همه تصمیم گیریهای قابل احترام هیات مدیره " و بهره گیری از این واژه نمیتواند پاسخگوی قانونی بر عدم رعایت موازین حرفه ای مهندسی و کم کاری توسط برخی مهندسان مبنی بر کسب درامد از محلی که در ان حضور ندارند باشد...

    ارسال شده: 26/10/1393 - 18:37 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب آقای مهندس جواد قربانی
    باسلام ؛ظاهرادرمطالعه وپیگیری مطالب این پرونده دقت لازم رانفرموده اید:
    اصولا بحث برسرتعیین ومعرفی جانشین توسط اعضای تازه وارد به سازمان به منظورمعطل نماندن امورحرفه ای ایشان درزمان های سفرهای زیارتی ، ماموریت های کاری،تصادفات،بیماری های سخت، دوران بستری ونقاهت پس ازجراحی و...که قادربه انجام وظیفه نیستندبوده است وهیچگونه ارتباطی به تعهدمحضری حضورویاعدم حضورمهندسان درحوزه محل فعالیت (موردنظروپرسش) شماندارد.درضمن، اعلام نداشتن هیچگونه وجاهت قانونی تعهدنامه موردنظرشما هم،آنهم بااین صلابت وبه استنادبطلان رای های صادره محکومیت توسط شورای مرکزی ، بهیچ وجه نه درصلاحیت ونه درخورشان جنابعالی است.چنانچه دقت بفرمایید:
    1-تاکنون هیچ پرونده ای دراین استان درارتباط با چنین تعهدنامه محضری تشکیل نشده ، چه رسد باینکه رای محکومیت صادرشده باشد .
    2-چنانچه اطلاعات ناقص شمادرارتباط بااستان های دیگرباشد،درصورتی که به زعم شما،رای محکومیت باطل شده باشدقایم به همان پرونده بوده وچنانچه به صورت فراگیرتسری به تمامی موارد به صورت مشابه (موردنظرشما) ودرهمه استان ها پیدامی نمود توسط شورای انتظامی نظام مهندسی ( مرجع ذی صلاح رسیدگی به آرای تجدیدنظرخواهی شده اعضا) به صورت رسمی به همه شوراهای انتظامی استان ها ابلاغ می گردید که تاکنون چنین اتفاقی حادث نشده است ودست کم درجلسات وهمایش های رییسان واعضای حقوق دان شوراهای انتظامی استان ها مطرح می گردید وقطعا این جانب پیش وبیش ازشما ازآن آگاه می شدم .درپایان باتوجه به بخش پایانی پرسش شما،باتداعی داستان شیروشکارچی دست آخرمشخص نشدکه جنابعالی طرفدارکدامیک هستید ؟

    ارسال شده: 27/10/1393 - 11:35 پاسخ ||

  • دیدگاه: همکار
    ضمن قدردانی از زحمات مشاور انتظامی سازمان و مدیریت محترم سایت در خصوص درج مطالب ارزشمند سازمان و اعضا
    خدمت مشاور محترم انتظامی سازمان
    سلام علیکم
    چنانچه در پاسخ به جناب "ناظر" فرمودید معرفی جانشین اگر دردفترخانه انجام نشده باشد در مجموع چندان تفاوتی هم نخواهد داشت بذل لطف فرموده به هیئت مدیره محترم در خصوص حذف فرآیند تعهد محضری جانشین پیشنهاد دهید چرا که اگر اشتباه نکنم من و جانشین هر کدام برای این کار حدود 40 هزارتومان هزینه کرده ایم که اگر هزار نفر به این ترتیب به دفترخانه ها مراجعه کرده باشند هزینه ای بالغ بر 40 میلیون از جیب همکاران ما کسر شده و به جیب وکلای دفترخانه دار رفته است این در حالی است که بنده و سایر همکاران جدید الورود هنوز از این حرفه مهندسی درآمدی نداشته ایم.
    با تشکر مجدد و تقدیم احترام و آرزوی توفیق روز افزون برای هیئت مدیره

    ارسال شده: 28/10/1393 - 06:26 پاسخ ||

  • دیدگاه: اسدی
    باسلام خدمت دوستان
    قطعا اینکه سازمان معرفی جانشین را از الزامات قرار داده تدبیری است که بسی جای تقدیر و مسلما تاثیر بسزایی در تنسیق امور درسازمان و همچنین جلوگیری از نارضایتی ارباب رجوعان دارد چراکه الحق و الانصاف زمانی که ارائه خدمات بنا به هر دلیلی به غیر از فوت و از کارافتادگی، تاکید میکنم، به غیر از فوت و از کارافتادگی و به صورت موقت برای عضو مقدور نمیباشد نباید ارائه خدمات به ارباب رجوع متوقف و زمینه نارضایتی ایشان فراهم شود .
    حال سوال و نگرانی اینجاست، با اخذ چنین تعهدی از جانشین (1-از این تاریخ به بعد به عنوان جانشین دائم مهندس ..... در خصوص کلیه کارهایی که برای آنها پایانکار صادر نشده به عنوان جانشین نامبرده فعالیت مینمایم2-کلیه تعهدات و مسئولیتهای ناشی از ارائه خدمات مهندسی که مطابق مقررات ملی و قانون نظام مهندسی و دستورالعملهای مربوطه به نامبرده محول گردیده را بدون انتظار مالی از مالک و سازمان مطابق ضوابط روز پذیرا بوده و به کلیه مراجع پاسخگو میباشم این گواهی با یقین به صحت مندرجات مورد تایید اینجانب میباشد و سازمان نظام مهندسی استان قم مجاز است در صورت مشاهده خلاف واقع اقدامات قانونی مقتضی را به عمل آورد ) وبا وجود عدم رعایت قانون و بند صریح مبحث دوم مقرات ملی ساختمان توسط سازمان (همانطور که جناب آقای حیدری نیز به آن اشاره کردند) مبنی بر واریز مبلغ حق النظارت با توجه به مراحل اجرای پروژه و در ازای ارائه خدمات نظارت به حساب ناظران ، پس از فوت ناظر،چه بلایی قرار است بر سر جانشینی که مسئولیت کلیه کارهای که برای آنها پایانکار صادر نشده است را پذیرفته، بیاید ؟؟؟ چراکه حق الزحمه کامل تمامی کارهای نیمه تمام مرحوم مغفور جناب آقای ناظر صرف مخارج زندگی سرشار از عشق و امیدشان شده است، اینجاست که جانشین بیچاره میبایست جوابگوی تمامی ارباب رجوعان مرحوم، آنهم بدون هیچگونه حق الزحمه ای باشد. چرا؟؟؟؟ بدلیل اینکه زمانی بدلیل گیر کردن در یک رودروایستی احمقانه و البته تدبیر مدبرانه سازمان نظام مهندسی ساختمان که به استناد بند 7 ماده 15 قانون نظام مهندسی مدافع حقوق اجتماعی و حیثیت حرفه ای اعضا میباشد(برخی از اعضا مجبورند به دلیل این تدبیر مدبرانه دو به دو جانشین یکدیگر شوند) زیر بار چنین مسئولیتی رفته است.
    حال در صورت عدم تمکین سازمان نظام مهندسی میتواند اقدام قانونی مقتضی از جمله معرفی به شورای انتظامی و حتی شکایت به مراجع قضایی را به عمل آورد

    ارسال شده: 29/10/1393 - 01:34 پاسخ ||

  • دیدگاه: جواد قربانی
    سلام جناب آقای...مشاور محترم انتظامی سازمان.
    من و شما دارای شخصیت حرفه ای و حقوقی هستیم ، بنده نیز همچون شما و شاید بیش از شماتابع قوانین داخلی سازمان ""حتی به زعم اینجانب برخی مصوبات غیر قانونی هستم ""، در پایان نوشتار قبلی خود نیز به صراحت بیان کرده ام و بر رای صادره و تصمیم شورای محترم انتظامی استان صرفا و صرفا به عنوان یک عضو و در جایگاه یک مهندس صحه گذاشته ام
    ((عدم رعایت موازین حرفه ای مهندسی و کم کاری توسط برخی مهندسان مبنی بر کسب درامد از محلی که در ان حضور ندارند....)) ،
    پس میبینیم که اینجانب علیرغم نظر شتابزده حضرتعالی در محکوم نمودن اینجانبدر عدم درک مطلب ، به اصل قضیه اشاره داشته ام نه صرفا بحث جانشین.
    گوشزد بنده به آن مقام محترم صرفا یاد آوری این نکته بود که در جایگاهی که شما واقع شده اید برای روشنگری بیشتر اعضا باید به قانون استناد نمایید تا مانع سواستفاده برخی همکاران یا جانشینان غیر ساکن در قم گردد ،
    حال جای بحث اینست که اینجانب چه برخوردی جز یادآوری یک نکته به فرض غلط داشته ام که به شان خود ارزش قایل نشده ام و آن برادر بزرگوار ،شان وصلاحیت بنده را به من یاد آوری مینمایید(( ...وجه نه درصلاحیت ونه درخورشان جنابعالی است....))
    برادر بزرگوار آگاهی بخشی به اعضا باید مستند به جایگاه رفیع قانون و با روش حرفه ای باشد .
    در پایان نظر تمامی اعضای سازمان را بر داوری اصولی و حرفه ای بر نظر خویش چه موافق و چه مخالف در همینجا خواستارم ...با سپاس جواد قربانی عضو سازمان.

    ارسال شده: 29/10/1393 - 11:27 پاسخ ||

  • دیدگاه: عضو دلسوز سازمان
    با سلام خدمت مشاور انتظامی ، ریاست و اعضای محترم سازمان(به ویژه جناب آقایان مهندس حیدری، قربانی و آقا یا خانم اسدی)
    نظر به مباحث مطرح شده در ذیل این پرونده موارد زیر قابل توجه می باشد که هنوز به وضوح به آن پاسخی داده نشده است و یا پاسخ مفهوم نشده است؟!
    1- در مورد نظر جناب آقای مهندس احمد حیدری که در خصوص واریز حق الزحمه نظارت به صورت مرحله ای ایراد سخن کرده اند باید گفت که این مسئله بسیار درست بوده و هرگونه رابطه مالی ناظر و مالک خلاف قانون میباشد کما اینکه در پیامک های ارسالی از شورای انتظامی نیز به آن اشاره شده و خواسته شده که هیچ وجهی حتی بابت اضافه بنا از مالک اخذ نگردد این درحالی است که سازمان مستقیما برای ناظر فیش صادر میکنند و رابطه مالی مالک با ناظر از همان روز اول ایجاد میگردد، همچنین فارغ از این مشکل قانونی در صورت فوت مهندس یا هرگونه تغییر (خارج شدن کار از صلاحیت و سهمیه ناظر)، با توجه به اینکه مالک تمام وجه را همان ابتدا، به حساب ایشان واریز کرده اند، استرداد وجه، کار بسیار سختی است که از عهده جانشین مهندس متوفی خارج می باشد و یا حتی چنانچه شخص مهندس در قید حیات باشد و پول خرج شده باشد عودت وجه کار سختی است.
    2- در مورد نظر جناب آقای مهندس احمد حیدری در خصوص قانونی نبودن (ناخوشایندبودن مسئله) عدم ارجاع کار از طرف سازمان به مهندسی که تعهدمحضری جانشین را نپذیرفته است، پاسخ روشنی از مشاور محترم ارائه نشده است.
    3- در مورد پاسخ مشاور انتظامی سازمان به جناب (پایه سه) گفته شدکه (برای هرگونه شکایت از هیئت مدیره سازمان تنها راه، تقدیم دادخواست به همراه هرگونه مدرکی که موید نظر شاکی باشد ، به شورای انتظامی نظام مهندسی پیش بینی شده است ) این در حالی است که مصوبه سازمان در مورد تعهد محضری جانشین هنوز به رویت اعضا نرسیده است و حتی واحد آموزش سازمان جهت اخذ این تعهد در فرم های مربوطه هیچ اشاره ای به این که این موضوع مصوبه هیئت مدیره یا به استناد کدام قانون است ندارد و مدرکی در این مورد در دسترس نیست فلذا بد نیست که این کار(شکایت از این مصوبه ) توسط جنابعالی که مورد وثوق اعضا هستید انجام گیرد.
    4-در پاسخ مشاور انتظامی سازمان به جناب (ناظر) فرمودید که تفاوت چندانی بین محضری بودن و غیر محضری بودن نیست، استناد قانونی گفته شما چیست؟ قابل توجه اعضای محترم اینکه به نظر بنده چنانچه فرم تعهد جانشین بصورت درون سازمانی و با مهر و امضا انجام گرفته شده باشد مرجع رسیدگی آن سازمان و شورای انتظامی است(یعنی نهایتا محرومیت از کار)، اما درصورت اینکه تعهد، محضری باشد در کلیه مراجع قضایی قابل رسیدگی و پیگرد است(وشاید منجر به پرداخت خسارت و.... بشود) لذا چنانچه این موضوع صحت داشته باشد هیئت مدیره محترم با حسن نظر اقدام به این عمل ننموده اند و جای بسی تاسف دارد.
    5- در خصوص نظر دوم جناب آقای مهندس جواد قربانی بنده هم با ایشان موافقم که اینطور بنظر میرسد که مشاور انتظامی سازمان در برخورد با نظرات اعضا میبایست با صراحت و لطافت بیشتر پاسخ دهند.
    در پایان از بذل توجه اعضا تشکر می نمایم و خواهشمندم این موضوع که ممکن است سالها بعد گریبانگیر اکثریت اعضا باشد بطور جدی و حتی در مجمعی فوق العاده(به درخواست اعضا و یا هیئت محترم مدیره) بررسی و تجدید نظر گردد.

    ارسال شده: 30/10/1393 - 00:18 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب همکار :
    باسلام ؛آنچه پیش ازاین اشاره شدفرم تعهدی مبنی برمعرفی وپذیرش جانشین بودکه تاچندی پیش باارائه سازمان وتکمیل وامضاومهر(بدون حضوردردفترخانه اسنادرسمی)اعضای سازمان تنظیم ودرپرونده عضویت متقاضی ضبط می گردید.برخودلازم می دانم که بابت آنکه ازنمونه فرم جدیدتعهدکه ظاهرا ازاوایل سال 93 اجرایی شده مبتنی برتنظیم تعهدنامه رسمی دردفترخانه،(همچون معاون محترم خدمات فنی ومهندسی سازمان) اطلاعی نداشتم پوزش بخواهم . شایان یادآوری است که آن بحث نداشتن تفاوت درارتباط با گواهی امضا (دردفترخانه) ذیل تعد نامه پیشین بودکه بدون تنظیم تعهدنامه رسمی تنها صحت امضای متعهد رااحرازمی نمود.درصورتی که موردجدیدازجنس دیگری است.مطمئن باشیددر راستای انجام وظیفه پیگیرموضوع خواهم بود .

    پاسخ جناب اسدی
    باسلام ؛ باتوجه به ماده 44 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان :(عضویت درنظام مهندسی استان مستلزم احراز شرایط وانجام ترتیبات زیراست:بند "ت" ؛ دادن تعهد نسبت به انجام وظایفی که ازطریق نظام مهندسی استان یاشورای مرکزی تصویب وابلاغ شده یامی شود ، درچهارچوب اهداف قانون وآیین نامه اجرایی آن) ؛ صرف گرفتن تعهد توسط سازمان درمحدوده اختیارات قانونی خود: (بند18ماده 73 آیین نامه اجرایی : تهیه وتصویب نظام نامه اداری ،تشکیلاتی،مالی وداخلی نظام مهندسی استان)منطقی به نظر می رسد .امادرادامه این هم کاملا منطقی است که تصمیمات ومصوبات مورد اشاره نمی تواند قانون مادر ونیز مقررات جاری کشور وحقوق شهروندی را نقض نماید.باتایید نظرشما در خصوص مفاد تعهدنامه موردنظرلازم به اشاره است که پس ازدرمیان گذاشتن موضوع با معاون محترم اداری مالی که درسمت عضو کمیته عضویت هم انجام وظیفه می نمایند، باتوجه به مشکلات فراهم شده درارتباط با مدارک موردنیاز عضویت نظیر فرم تعهد سه نفر اعضای باسابقه بیش از ده سال مبنی بر سکونت وادامه آن درخصوص متقاضیان اعلام گردید که موضوع تغییر واصلاح این موارد دردستور کار کمیته قرارگرفته وامید به رفع این مشکلات چندان دورازذهن نیست . درپایان خاطرنشان می کنم که درهرصورت شورای انتظامی دررسیدگی به شکایات رسیده علیه اعضا ، قطعا دراجرای وظایف قانونی خود جمیع جهات را مورد نظرخواهدداشت .

    ارسال شده: 2/11/1393 - 18:26 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب عضو دلسوز سازمان
    باسلام ؛ به نظرنمی رسدکه درپاسخ به پرسش هایی نظیرقانونی بودن یا نبودن عدم ارجاع کارازطرف سازمان به مهندسی که تعهدمحضری جانشین رانپذیرفته است،دراین سمت وظیفه ای داشته باشم.همانطوری که به دفعات توضیح داده شده مرجع رسیدگی به عملکرداعضای محترم هیئت مدیره به اعتبارسمت ایشان،شورای انتظامی نظام مهندسی است.ضمنابدون نیازبه رویت مصوبه توسط اعضا،یاوجودهرمدرکی،تنهافرم تحویلی سازمان نشانگرموضوع بوده وطبیعی است که تاتصمیمی توسط هیئت مدیره تصویب نشده باشدبه معرض اجرا گذاشته نخواهدشد.بدیهی است پاسخ بخش دیگردیدگاه شمادررابطه باتفاوت تعهددرون سازمانی ومحضری پیش ازاین داده شد.ودررابطه با لطافت بیشترلطفابنده راازپاسخ معذوربدارید.

    پاسخ جناب آقای مهندس جوادقربانی
    باسلام دوباره ؛ به نظرنمی رسد که نظراین جانب شتابزده ویاحتی درراستای محکوم نمودن جنابعالی وبه ویژه باموضوع درک مطلب بوده باشد .اگر اندک توجهی می فرمودیدوشتاب زده پاسخگو نبودید،قطعا اذعان می نمودید که بحث پرونده،شکایت سازمان ازعضو به دلیل خروج وی ازاستان بدون هماهنگی های لازم درتعیین تکلیف تعهدات وی درقبال مالکان موردطرف اوبوده است ونه درعدم ایفای به تعهدجانشین یک عضودیگریاغیرساکن دراستان ویاسوء استفاده کنندگان.بااین وجودبه واسطه احترام به همکاران گرامی وبانیت هرچه بیشترارائه راهکاردرجلوگیری ازمشکلات اعضا،نسبت به پاسخ به پرسش های مربوط به جانشین واخذتعهدازاعضا(بدون ارتباط به موضوع که ازقضانه تنهابسیارمفیدبودوباعث آگاهی بیشتراین جانب ازامورجاری سازمان وپیگیری به منظوررفع اشکالات شد)اقدام شد .
    درپایان یادآوری می کنم که وظیفه این جانب درسمت مشاورانتظامی سازمان به اعتبارسابقه وتجربیات درارتباط باشکایات،دفاعیات،تصمیمات شوراومحکومیت ها تنهاوتنهاراهنمایی اعضای گرامی سازمان درچگونگی انجام وظایف حرفه ای ونوع برخورد بامشکلات احتمالی است به صورتی که باکاهش احتمال قرارگرفتن درمعرض شکایت،چنانچه ناگزیرازآن شدندبراساس آنچه موردنظرشورای انتظامی استان ونیزشورای انتظامی نظام مهندسی(مرجع تجدیدنظرقانون)است بارعایت مواردپیشنهادی این جانب باسربلندی ازدایره اتهامات تخلف وارده خارج شده ودچارمحکومیت انتظامی نگردند.بدیهی است جایگاه این کمترین به هیچ وجه ارتباطی باروشنگری اعضاواستنادبه قانون به منظورجلوگیری ازسوءاستفاده برخی همکاران یاجانشینان غیرساکن درقم نداشته وهیچگاه به اعتبارعلم وآگاهی وتجربیات خود داعیه قانون دانی نداشته ام که جنابعالی بدین صورت موکداخواستارآن هستیدواصولاچنین وظیفه ای هم برعهده این جانب گذاشته نشده است.امیدوارم که قانع شده باشیددرغیراینصورت خواهشمندم نسبت به یک نظرخواهی عمومی ازاعضای شرکت کننده دراین فرایند(واکاوی پرونده ها)؛نسبت به مفیدوقابل استفاده بودن بخش پرسش وپاسخ برای اعضای گرامی سازمان اقدام نمایید.بدیهی است درهرصورت باکمال میل وباتشکر از شما، نسبت به پذیرش نتیجه اقدام خواهم نمود .

    ارسال شده: 3/11/1393 - 00:11 پاسخ ||

  • دیدگاه: جواد قربانی
    سلام وتشکر

    ارسال شده: 9/11/1393 - 09:02 پاسخ ||

نام:
ایمیل:
نظر شما:
کد امنیتی: تصویر كد امنیتی