دسته بندی ها
پیوندها
ارتباط با سازمان
تلفن گویا: 32919284-6 - 025
نمابر: 32914982 - 025
سامانه پیامک: 3000722711
پست الکترونیکی: info@nezamqom.ir
مهمترین توصیه های حقوقی به مهندسان

در گفتگو با مهندس حسن زاده مطرح شد:

مهمترین توصیه های حقوقی به مهندسان

    بروز شده : 29 آذر 1393    تعداد نظرات :2    دسته: آرشیو اخبار

مصاحبه با مهندس حسن زاده  کارشناس ارشد عمران و وکیل پایه یک دادگستری  در خصوص مهمترین توصیه های حقوقی به مهندسان را می تواند در ذیل مطالعه نمایید.

مهندسان  آیین نامه اجرایی و قانون مقررا ت ملی ساختمان را به صورت دقیق مطالعه کنند

مهندس حسن زاده در گفتگو با روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ، در خصوص مهمترین توصیه های حقوقی خود به مهندسان اظهار داشت: توصیه ای که من دارم به مهندسان با توجه به 27 سال کار مهندسی و 15 سال کار حقوقی در زمینه مهندسی ؛  توصیه می کنم مهندسانی که وارد این حرفه می شوند یک بار قانون و آیین نامه اجرایی و مقررا ت ملی ساختمان را به صورت دقیق مطالعه کنند و نکات مهم آن را به ذهن بسپارند.
وی افزود: مهندسان خدماتی را که می خواهند ارائه دهند باید رعایت جوانب را در نظر بگیرند که اگر کار طراحی است  حتما آئین نامه ها را بشناسند و رعایت کنند و اگر در زمینه نظارت فعالیت می کنند ؛  نظارت ها را دقیق انجام دهند و در ارائه گزارشات مرحله ای کوتاهی نکنند و در صورت مشاهده تخلف ؛  تنها  آن را به مالک انتقال ندهند بلکه به مراجع صدور پروانه ، نظام مهندسی  استان ، شهرداری و اگر بحث حفاظت و ایمنی است به اداره کار منعکس کنند.

 

مهمترین توصیه های حقوقی به مهندسان

 

مهندسان به اخطار شفاهی اکتفا نکنند و آن را مکتوب کنند
مهندس حسن زاده ادامه داد: مهندسان به اخطار شفاهی اکتفا نکنند و اخطار را در دو نسخه تنظیم کنند و نسخه ای را تحویل مالک دهند و رسیدی از مالک بگیرند که در آن به صراحت نوشته شده باشد که موارد اخطار را در تاریخ  مقرر  از مهندس ناظر دریافت کردم و در صورت خوداری مالک از گرفتن این اخطار ها در اولین فرصت موضوع را به مراجع صدور پروانه منعکس و کار را متوقف کنند .
وی به مهندسان توصیه کرد که تحت هیچ شرایطی با مالک کنار نیایند ؛ گاهی مالکین از مهندسان ناظر درخواست هایی دارند که در  ظاهر آن اشکالی  نیست اما در آینده برای مهندس دردسرهایی ایجاد می کند.
وی اضافه کرد: ممکن است مالک به مهندس ناظر بگوید اجازه دهید بخشی را در حال حاضر اجرا نکنم و در آینده آن را انجام خواهم داد  که مهندسان باید ببینند اگر مشکل قانونی وجود نداشت صورت جلسه ای تنظیم و در گزارش مرحله ای نیز به این توافق اشاره کند که به عنوان مثال  پروژه تا این مرحله  ایرادی ندارد و مالک در این مرحله می خواهد  این موارد را اجرا نکند و در زمان مقرر باید آن را اجرا کند.
این وکیل پایه یک دادگستری ،  بیان داشت:در صورت جلسه ؛  باید امضای مالک گرفته شود که بیان می کند از ناظر درخواست داشته ام که در این مرحله این اقدام را انجام ندهم و در آینده آن را به اتمام خواهم رساند.

مهندسان پایان کاری که مقررات ملی ساختمان را رعایت نکرده امضا نکنند
وی گفت:  در زمان پایان کار ؛ اگر مالک مقررات ملی ساختمان را رعایت نکرده است مهندسان ناظر نباید  چنین پایان کاری را امضا کنند و زیر بار تکلیف اضافی نروند.
وی ،  تاکید کرد: مجریان می بایست حتما آیین نامه اجرایی ماده 33  و مبحث دوم مقررات ملی ساختمان را به دقت مطالعه و آن را عملیاتی کنند که در این صورت با مشکل خاصی مواجه نخواهند شد.
 

  • دیدگاه: موسوی
    با تشکر از زحمات روابط عمومی بایت برقراری این مصاحبه.
    موارد مطرح شده توسط مهندس حسن زاده بسیار مفید و لرزنده بود.گرچه این موارد در روز سمینار از طرف ایشان تاکید فراوان شد

    ارسال شده: 26/09/1393 - 11:32 پاسخ ||

  • دیدگاه: sat
    با سلام و احترام و قدردانی از برگزاری دوره سمینار حقوقی لازم است به همکاران محترم متذکر شوم که به گفته های جناب آقای مهندس حسن محمدحسن زاده اکتفا و استناد نکنند چرا که همه گفته های ایشان درست نیست به عنوان مثال در مورد اینکه گفتند ناظر عمران مسئول نظارت بر نحوه مهار دیوارها و ... را دارند به نظر بند و به استناد مبحث دوم و شناسنامه فنی مسئولیت با ناظر رشته معماری میباشد و خیلی از حرفهایی رو که ایشان میزنند فقط خودشان می توانند اثبات کنند

    ارسال شده: 26/09/1393 - 14:48 پاسخ ||

نام:
ایمیل:
نظر شما:
کد امنیتی: تصویر كد امنیتی