دسته بندی ها
پیوندها
ارتباط با سازمان
تلفن گویا: 32919284-6 - 025
نمابر: 32914982 - 025
سامانه پیامک: 3000722711
پست الکترونیکی: info@nezamqom.ir
واکاوی پرونده ای در شورای انتظامی(پرونده شماره هفت)

واکاوی پرونده ای در شورای انتظامی(پرونده شماره هفت)

    بروز شده : 14 آبان 1393    تعداد نظرات :31    دسته: آرشیو اخبار, شورای انتظامی

شوراي انتظامي ‌نظام مهندسي که يکي از ارکان سازمان نظام مهندسي ساختمان استان‌ها مي‌باشد، به حکم ماده 17 قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان و آيين‌نامه اجرايي آن  در هر سازمان استان تشکيل مي‌شود.
اين شورا متشکل است از يک حقوق‌دان  يک قاضي دادگستري ( با معرفي رئيس کل دادگستري) و دو تا چهار مهندس خوشنام (حسب مورد) که از ميان اعضاي نظام مهندسي استان به پيشنهاد هيئت مديره و حکم رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور انتخاب مي‌شوند که مدت عضويت اين افراد در شوراي انتظامي نظام مهندسي سه سال است.
هدف از ايجاد اين شورا تأسيس مرجعي شبه‌قضايي است براي رسيدگي به شکايات اشخاص حقيقي و حقوقي در خـصـوص تخـلفات حرفـه‌اي، انـضبـاطي و انتظامي‌مهندسان و کاردان‌هاي فني که عضو نظام مهندسي استان بوده يا داراي پروانه اشتغال هستند.
به منظور ارتباط بیشتر اعضا با فعالیت ها ، گردش کار و ظرافت هایی که مهندسان عضو سازمان در راستای انجام وظیفه قانونی خود باید بدان توجه داشته باشند و همچنین آشنایی با  مراحل تشکیل و  رسیدگی پرونده ها به منظور عبرت  قرار دادن موضوع و پیشگیری از وقوع موارد مشابه ،  از این پس به همت شورای انتظامی استان  برخی از پروانده هایی که  انعکاس آنها می تواند در جهت جلوگیری از بروز تخلفات مشابه انتظامی موثر باشد به همراه توضیحات لازم و مشورت های مقتضی در سایت سازمان منتشرخواهد شد.
امید است این اقدام امکان آشنایی هر چه بیشتر مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با عملکرد شورای انتظامی و نیز مواردی از شکایات طرح شده و دفاعیات اعلامی و همچنین مستندات آرای صادره را فراهم نماید و گام موثری در راستای بهتر انجام دادن وظیفه قانونی اعضای سازمان و حصول رضایت شهروندان و تامین اهداف قانون نظام مهندسی ساختمان و در نتیجه کاهش حداکثری شکایت شهروندان از همکاران محترم  را در پی داشته باشد.

 

 

 



 

کلاسه 12/82                               

تاریخ 82/5/20                     
شاکی : شهرداری منطقه 1 قم              

مشتکی عنه : عضوسازمان قم ودارنده پروانه اشتغال با مسئولیت ناظرساختمان

 


شهرداری اظهارنموده که چون مهندس ناظرپلاک باتوجه به احداث ساختمان توسط مالک با سطح اشغال 100% وتخلف ازمندرجات پروانه ( ضوابط شهرسازی) ونقشه های مصوب (مشخصات فنی) نسبت به اعلام تخلف باگزارش بهنگام وپیش ازبتن ریزی فونداسیون اقدام ننموده ونهایتا بااطلاع شهرداری ازموضوع وارسال گزارش تخلف سازنده به کمیسیون ماده 100 ، احکام بدوی وتجدید نظر کمیسیون مبنی برتخریب صادرشده است ، دراجرای مفادتبصره 7 ماده 100 قانون شهرداری ها ازمهندس ناظر شکایت نموده است .
دفاعیات مشتکی عنه : ناظر اظهارنموده که درزمان مقتضی گزارش مرحله ای کار(فونداسیون) رابااعلام وقوع تخلف ازجانب سازنده دال براحداث اضافه بنا بااشغال 100% سطح پلاک به منظورتسلیم به شهرداری تنظیم نموده وتحویل مالک داده ونامبرده درانجام این کارکوتاهی نموده است . 

 


 باتوجه به اقرارصریح مشتکی عنه درخصوص تحویل گزارش تنظیم شده به مالک ودرنتیجه احرازکوتاهی وی دراجرای قانون که تنظیم گزارش مرحله ای وتسلیم آن رابه مرجع صدورپروانه وظیفه قانونی ناظردانسته، ونتیجه آن که شهرداری منطقه به واسطه این کوتاهی درانجام وظیفه ناظرکه موجب عدم آگاهی شهرداری را ازتخلف انجام شده توسط سازنده ساختمان به منظور جلوگیری ازادامه وپیشرفت کار فراهم آورده ؛ ناگزیرازارسال گزارش تخلف مالک درمرحله پایان بتن ریزی فونداسیون به کمیسیون ماده 100 مستقردرشهرداری گردیده که نهایتا هم به دلیل تخلف سازنده مبنی برعدول ازپروانه ونقشه های مصوب با احداث اضافه بنا،آرای بدوی وتجدیدنظردال برتخریب اضافه بنای احداثی ورعایت مندرجات پروانه صادرشده است،

بااحرازتخلف درعملکرد مشتکی عنه وانطباق آن بربند (ح) ماده 91 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان: تعلل درتنظیم وتسلیم گزارش هایی که به موجب ضوابط ومقررات یادستورات مراجع ذی صلاح قانونی موظف به تهیه وتسلیم آن ها به مراجع ذی ربط بوده است، وفق ماده 90 آیین نامه حکم برمجازات درجه دوم؛ توبیخ کتبی بادرج درپرونده عضویت نظام مهندسی صادر واعلام گردیده است که به دلیل عدم اعتراض وتجدیدنظرخواهی طرفین پرونده درمهلت قانونی به مرحله اجرادرآمده است . 

 


پرواضح است که درصورت توجه ناظر به وظایف قانونی خود ودقت دراجرای آن حتی درصورت عدم توجه مرجع صدورپروانه واقدام مقتضی، هیچ گونه مسئولیتی برعهده شخص ناظرنخواهدبود . البته شایان ذکر است که برخی اعضای محترم عنوان می نمایند که این تاخیردرتسلیم گزارش تخلف، به درخواست مالک ودرراستای مساعدت بااوصورت گرفته که بدیهی است دراین صورت ناگزیرازتحمل گرفتاری آن خواهندبود.
باآرزوی موفقیت یکایک اعضای سازمان درامورمحوله وبهره گیری از این پرونده .                    

شورای انتظامی استان قم          

  • دیدگاه: امیر
    با سلام و عرض خسته نباشید
    سوالی داشتم که در این ساختمان آیا فقط ناظر سازه متحمل اعمال مقررات می شود یا عملکرد ناظرین دیگر هم مورد بررسی قرار می گیرد چنانچه ناظر دیگر موضوع را به شهرداری گزارش داده بود آیا از بار حقوقی ناظر سازه کم نمی شد؟
    با تشکر

    ارسال شده: 14/08/1393 - 14:08 پاسخ ||

  • دیدگاه: مهندس
    با سلام
    لطفا توضیح دهید در مواردی که مالک/مجری بدون اطلاع به ناظر اقدام به ساخت می نمایند آیا همچنان مسئولیتی برعهده ناظر است؟ آیا ناظر وظیفه دارد هر هفته به پروژه های تحت نظارت خود سرکشی کند؟

    ارسال شده: 14/08/1393 - 14:27 پاسخ ||

  • دیدگاه: سعید خلیلی
    با سلام :

    در پیامکی هم که اخیرا از سازمان برای دوستان و همکاران محترم آمده بود اشاره به تسلیم گزارش قبل از عملیات بتن ریزی شده بود . ...
    همانطور که مستحضرید در اکثر مواقع ، پس از امضا نامه ی شروع به کار و عقد قرارداد نظارتی ، مالک موظف است هر عملیاتی را حداقل سه روز قبل به آگاهی ناظر رسانده و سپس اقدام به انجام آن عملیات نماید .....
    حال اگر مالک پس از تایید ناظر ، فردای آن روز اقدام به بتن ریزی نماید و ناظر هم در بهترین حالت در آن روز اقدام به تسلیم گزارش نماید ، اینبار شهرداری از چه کسی شکایت خواهد کرد ؟؟؟ دوستان در شهرداری بسیاری از تخلفاتی که بارها و بارها در گزارشات مختلف به آن اشاره شده است را اهمیتی نمیدهند و تنها زمانی که به دنبال دیوار کوتاهی میگردند سراغ گزارشات و بالا و پایین کردن تاریخ تنظیم و تسلیم اون میکنند . . . .

    خود دوستان در کمیته ی نظارت چه پیشنهادی میکنند ؟ تنظیم گزارش مبنی بر توقف کار به علت عدم اجرای نقشه های مصوب ؟ آیا ناظر قدرت اینچنین کاری را دارد ؟
    و منظور از زمان مناسب چه موقعی است ؟ حتی 1 روز قبل از بتن ریزی مناسب است ؟

    ارسال شده: 14/08/1393 - 15:09 پاسخ ||

  • دیدگاه: رضا محمودی
    حال باید پرسید چرا شهرداری در مورد این پروژه خاص وارد عمل شده و پیگیر ماجرا شده است. مگر تفاوت این پروژه با پروژه های دیگر چه بوده است. احتمالا شرایط خاصی در این پروژه حاکم بوده که ما از آن آگاه نیستیم.ضمنا حالا که به شکایت شهرداری در خصوص این همکار رسیدگی شده آیا امکان دارد که به تخلفات شهرداری هم در خصوص عدم رسیدگی به موقع به گزارشات ناظران رسیدگی شود؟از دوستان کمیته انضباطی خواهشمندم در این خصوص توضیح بیشتری ارائه بفرمایند.

    ارسال شده: 14/08/1393 - 17:09 پاسخ ||

  • دیدگاه: مرتضی
    با سلام مالک بعد از امضا گرفتن برگه شروع به کار از ناظر برخلاف تاکید ناظر جهت هماهنگی قبل از بتن ریزی اطلاع نداده وبتن ریزی کرده ناظر چند روز بعدسرزده جهت بازدید رفته واطلاع پیدا نموده وبلافاصله گزارش عدم مطابقت با نقشه را تسلیم شهرداری کرده ایا مالک برگه شروع به کار را میتواند بهانه کند با توجه به اینکه هیچ درخواست کتبی یا شفاهی درباره بازدید از ناظر نداشته باشد؟

    ارسال شده: 14/08/1393 - 18:15 پاسخ ||

  • دیدگاه: تاسیساتچی
    با سلام
    در آیین نامه اجرایی صراحتا مراحل گزارش نویسی را برای ناظران سازه مشخص کرده است... آیا برای ناظران تاسیسات مکانیکی و یا برقی تعداد گزارشات و مراحل آن در جایی مشخص شده است؟

    ارسال شده: 14/08/1393 - 20:16 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی
    سلام
    با این هفت پرونده حسابی ما را ترساندید.
    چیزی هم دارید که مایه قوت قلب ما شود.
    به قول سعدی : درشتی و نرمی بهم در به است.
    تمام درشتی و مصیبت و ترس خوب نیست.
    ممنون

    ارسال شده: 15/08/1393 - 09:52 پاسخ ||

  • دیدگاه: عليرضا
    با سلام و درود به جامعه مهندسين
    و خسته نباشيد به اعضاي محترم شوراي انتظامي استان
    به نظر بنده جامعه مهندسي بايد از پيگيري هاي دوستان در سازمان عليه خاطيان متشكر باشد زيرا در نگاه اول و آخر ناظر يعني مقصر (كوتاه ترين ديوار) پس كار بسيار مشكل و طاقت فرسا است . اما ايكاش جامعه ما كمي براي خود ارزش قائل ميشد تا هر كس از بيرون مي رسيد لگدي به آن نثار نمي كرد ايكاش حداقل كمي از رفتار جامعه و نظام پزشكي هم به جامعه ما تزريق مي شد تا ارزش مهندس هم بالا مي رفت ، يك پزشك قبل از عمل رضايت مردن يكنفر را از اولياي دم ميگيرد و پول خونش را هم ميگيرد با خيال راحت طرف را عمل ميكند حال مردن يا ماندن دست خداست ، اما مهندس با جان چند نفر سروكار دارد بدون رضايت و با چندر پول حق العملش تا آخر عمرش ، حال اگر اتفاقي بيفتد يا نيفتد عمر خودش و مهندسيش دست خداست .
    علي ايحال به اميد روزي كه مهندس به جايگاه خودش و ارزش مادي و معنوي خودش برسد .
    "يا حق"

    ارسال شده: 15/08/1393 - 19:41 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب امیر
    باسلام؛ به عرض می رسانم که دراین پرونده باتوجه به اولویت مراحل اجرایی کارومرحله انجام تخلف (احداث فونداسیون)،طبیعی است که هنوززمینه امکان انجام وظیفه ناظرین دیگر (معماری،تاسیسات مکانیک وبرق) فراهم نشده وتنهاناظرسازه واردعمل بوده ومی بایستی انجام وظیفه نماید .البته قابل یادآوری است که چنانچه ساختمان بلند(طبقاتی) و واجدداشتن ناظرنقشه بردارهم باشد براساس وظایف تعریف شده برای مهندسان ناظرنقشه بردار ، گزارش این تخلف ازعهده ایشان نیز ساقط نخواهدبود به علاوه براساس قانون اعلام تخلف سازنده باگزارش به مرجع صدورپروانه وظیفه ناظر هررشته به اعتبار مسئولیت شخص اوست .

    ارسال شده: 16/08/1393 - 14:47 پاسخ ||

  • دیدگاه: محمد
    با تشکر از اعضای شورای انتظامی
    با این کار زیبایتان کاری کردید که دیگه ب هیچ وجه دلمون برای مالک نسوزه وفقط طبق ایین نامه رفتار کنیم ندارد سخته نمیشه هزینه اش زیاده این ها دیگه مشکل مالک هست فقط مقررات ملی ساختمان برای ما حکم میشه ونهایت چند تا از کارهامون بدلیل قانونمند رفتار کردنمان فسخ قرارداد میشه که اون هم مشکلی نیست

    ارسال شده: 16/08/1393 - 21:55 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب مهندس
    باسلام ؛ 1-درصورتی که مالک پس ازامضای پروانه وقراردادنظارت (که تعهداطلاع درهرمرحله ازکاراحداث به ناظردرآن قیدشده) بدون اطلاع به ناظر(اخذبرگ شروع عملیات) نسبت به احداث ساختمان اقدام نماید مسئولیتی برعهده ناظرنخواهد بود.2-درصورت فرض بخش آغازین بند پیشین ،چنانچه مالک برگ شروع عملیات ساختمانی راازناظردریافت کند،ازاین پس درصورت عدم مراجعه مالک درمدت زمان های نرمال ،ناظرموظف است دردوره تناوب های مناسب به کارسرکشی نموده ضمن تذکر مورد به مالک درصورت هرگونه تخلف وی مراتب رابه شهرداری سریعا گزارش نماید.3-درصورتیکه پس ازتنظیم فرم شروع عملیات وپس ازچند موردبازدید ناظردردوره تناوب های نرمال هیچگونه اقدامی صورت نگرفته وبه نظرمی رسد نخواهدهم گرفت (درصورت امکان با تذکربه مالک)،ناظر نسبت به گزارش ابطال برگ شروع عملیات ( باذکر دلیل هیچگونه اقدامی درمدت زمان سپری شده ازآن) به مرجع صدورپروانه اقدام می نماید . بدیهی است دراین صورت مالک موظف می گردد تاهرزمان که واقعا تصمیم به ساخت داشت نسبت به اخذبرگ جدید شروع عملیات بااطلاع ناظر اقدام نماید .

    ارسال شده: 17/08/1393 - 09:45 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب آقای سعید خلیلی
    باسلام ؛ 1-اگر دقت کنیدفرض شما(پس ازتایید ناظر) است یعنی انطباق کاربرمندرجات پروانه ونقشه های مصوب ومقررات ملی احرازگردیده ، لذاحتی درصورت بتن ریزی کار، هیچ مشکلی وجودندارد که شهرداری ازکسی شکایت نماید.وامادرصورتی که منظور شما این باشدکه پس از اطلاع مالک به ناظر دربازه زمانی 3 روزه بدون انجام بازدید ناظر، مالک سرخودبتن ریزی نماید ؛منطقی است که چنانچه ناظر به محض اطلاع ازموضوع مراتب تخلف سازنده را به شهرداری اعلام نماید مسئولیتی متوجه اونخواهدبود.(لازم می دانم به منظورروشن شدن موضوع برای دوستانی که به دیده نه چندان مثبت به دوستان وهمکاران ما در شهرداری ها می نگرندیادآوری نمایم که معمولا شهرداری درانجام وظایف قانونی خود چنانچه پس از گزارش پلیس ساختمان مبنی برتخلف سازنده وپیامد آن بازدیدکارشناس شهرسازی منطقه ، هنوزهم گزارش اعلام تخلف ازناظردریافت نکرده باشد ، اقدام به تنظیم شکایت علیه ناظر می نماید) . 2-به منظور اطلاع ازپیشنهادات دوستان درکمیته نظارت ، منطقی است ازخودشان پرسیده شود .خاطرنشان می کنم کمیته نظارت سازمان باشاکله جدید بصورت کاملا فعال درساختمان شماره 1 سازمان مشغول فعالیت است .3-اصولاناظرهیچ قدرتی درهیچ صورتی برای توقف کارنداشته وندارد .چنانچه به قانون ومبحث 2 مقررات ملی ساختمان نظری بیفکنید ؛ صراحتا قید شده که ناظرتنهاموظف است درصورت تخلف سازنده (عدم انطباق اجرابامندرجات پروانه ،نقشه های مصوب ،مشخصات لوازم ومصالح ،کیفیت انجام کارومواردایمنی وحفاظت کارگاه ) موردرابه مرجع صدورپروانه گزارش نماید .درادامه شهرداری ها وسایر مراجع صدورپروانه موظفندبااطلاع ناظر درخصوص وقوع تخلف ،دستوراصلاح راصادرنمایند وتازمان رفع تخلف ازادامه کارجلوگیری نمایند.(2-6-2 مبحث2 ص 6)

    ارسال شده: 17/08/1393 - 10:32 پاسخ ||

  • دیدگاه: عامل
    با سلام
    کجای مقررات و قوانین سرکشی در دوره های تناوب مناسب را اورده است؟!!! حال دوره های تناوب مناسب را نیز می توانید تعریف نمایید؟
    خوب چه کاریه اگر مالک مراجعه ننمود مدت زمان را که به زعم شما مناسب می باشد تعریف و پس از آن جهت اجرا مالک مجددا مراجعه و یا در صورت اجرا مشکلاتش به عهده مالک باشد.

    ارسال شده: 17/08/1393 - 10:51 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب آقای رضا محمودی
    باسلام ؛ باپوزش ازشماوکسانی که چون شمامی اندیشند ، ناگزیر به یادآوری این موضوع هستم که اصولا اعضای سازمان درمقام پرسش های اینگونه نیستند وتنها اختیار اعضای سازمان ( طراح وناظر ) درخصوص انجام وظیفه طبق قانون است ومطمئن باشید دراین صورت هیچ مشکلی بروز نخواهد کرد .
    خوب است بدانیدرسیدگی به تخلفات شهرداری ( به زعم شما) مجرای قانونی خودرادارد ودرصلاحیت سازمان نظام مهندسی نیست .خواهشمندم لطف کرده بامطالعه قانون وآیین نامه اجرایی آن اشراف بیشتری نسبت به تشکل حرفه ای خود پیداکنید .شورای انتظامی ( ونه کمیته انضباطی ) یکی ازارکان سازمان وصالح به رسیدگی به شکایات علیه اعضای سازمان به اعتبار عضویت وداشتن پروانه اشتغال آن هاست .

    ارسال شده: 17/08/1393 - 10:51 پاسخ ||

  • دیدگاه: سالاردریایی
    با سلام
    با توجه به نظرات دوستان و مشاور محترم سوالات زیر برایم پیش آمد:
    1-در پاسخ به مهندس خلیلی شما فرمودید: "3-اصولاناظرهیچ قدرتی درهیچ صورتی برای توقف کارنداشته وندارد .چنانچه به قانون ومبحث 2 مقررات ملی ساختمان نظری بیفکنید ؛ صراحتا قید شده که ناظرتنهاموظف است درصورت تخلف سازنده، موردرابه مرجع صدورپروانه گزارش نماید ." بنابه توضیحات جنابعالی، بنده هیچ قانونی در ارتباط با نظارت ناظر بر نقشه های اجرایی ندیدم. لذا ناظر میتواند پس از مراجعه به محل احداث بنا و مشاهده عدم انطباق نقشه مصوب با عملیات اجرایی، هیچ نقشه ی دیگری را از مالک قبول نکرده و حتی دفترچه مشخصات فنی را بر اساس نقشه های مصوب پرکند، که این امر منجر به عدم دریافت پایانکار و مشکلات بعدی میباشد. اگر عرض بنده اشتباه است، اصلاح بفرمایید.
    2-در پاسخی دیگر به جناب "مهندس" شما فرمودید: "......درصورت عدم مراجعه مالک درمدت زمان های نرمال ،ناظرموظف است دردوره تناوب های مناسب به کارسرکشی نماید....." لطفا مشخص بفرمایید که این "سرکشی متناوب" در کدام قانون برعهده ناظر گذاشته شده است؟
    از جنابعالی خواهش میکنم تا پاسخ سوالات فوق را مستند به قانون و با ذکر دقیق آدرس آن(فلان بند یا فلان تبصره) بفرمایید تا باعث آشنایی بیشتر بنده و سایر ناظران با اینگونه قوانین( شاید جدید) گردد.
    با سپاس فراوان.

    ارسال شده: 17/08/1393 - 15:37 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب مرتضی
    باسلام ؛ درصورتی که مالک برگ شروع عملیات تنظیم شده توط ناظر رادریافت کرده ، باتوجه به مفاد قرارداد نظارت تنظیمی بین کارفرما وناظر ، چنانچه ادعا نماید که هرمرحله ای ازکاررا به اطلاع ناظر رسانده واوکوتاهی نموده وبازدید نکرده است قانونا باید مدارکی نظیر (رسیدکتبی ازناظر –رسیدکتبی از دفترگروه مهندسی ناظر –مراجعه به سازمان وکمیته نظارت و...) راارائه نماید .بدیهی است که درصورت عدم وجود چنین مدارک ، شواهد وقراینی ، صرف ادعای اومبنی براطلاع به ناظر کفایت نمی کند. ضمن آن که این حالت ممکن است دروضعیت نرمال خود که فرضا بازدیدناظر باهماهنگی سازنده دریک بعد ازظهرکاری انجام شود ولی ناظربه دلیل تخلفی خواستاراصلاح کارورفع تخلف گرددودرهردوصورت پذیرش مالک ویاانکاراوپس از بازدید، بتن ریزی انجام شود ؛ نیزاتفاق بیفتد.وطبیعی است که ناظرتنها می توانددرصبح روزبعددراولین فرصت گزارش تخلف مالک راتسلیم شهرداری نماید .
    پس درهرصورت چنانچه به محض اطلاع ازوقوع تخلف، ناظرگزارش آن رابه مرجع صدورپروانه تسلیم کند، منطقا مسئولیتی متوجه اونخواهدبود .

    ارسال شده: 17/08/1393 - 17:33 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ جناب تاسیسات چی
    باسلام؛ اگر به برگ های گزارش مرحله ای رشته های تاسیسات مکانیکی وبرقی سازمان توجه کنید خواهید دید که مراحل تنظیم گزارش برای این رشته ها به تفصیل براساس ردیف آیتم های مندرج دراین برگ ها مشخص شده است . باآرزوی موفقیت شما

    درپاسخ جناب علی
    باسلام ؛ باپوزش ازاین برداشتی که برای شما پیش آمده خاطرنشان می کنم که به هیچ وجه نیتی مبنی برایجادترس دردل اعضای سازمان درکارنبوده است . بیشترین مایه قوت قلبی که می توان به آن اشاره کرد همانطوری که بارها اشاره شده آنست که دوستان وهمکاران عضوسازمان که مسئولیت طراحی ونظارت رابرعهده می گیرند ، چنانچه زیاده خواهی ننموده وازچهارچوب قانونی تعریف شده برای مسئولیت ایشان پا فراترنگذارند ، به خواست خدا هیچگاه دچار مشکل نخواهندشد .البته بایداشاره کرد که ذات واکاوی پرونده های شکایت طبیعتا چنین جوی را که شما احساس کرده اید ، القا می کند ولی باید توجه داشت که درصد این موارد نسبت به کل مواردحرفه ای بسیار ناچیز است .درعین حال منطق حکم می کند که به منظور افزایش آگاهی اعضای محترم ، این اطلاع رسانی انجام شود.
    امید آنکه ترستان ریخته باشد وباانجام مسئولیت های حرفه ای به نحوآگاهانه وبااعتماد به نفس ، هیچگاه هم این گونه گرفتاری هارا تجربه نکنید.

    ارسال شده: 17/08/1393 - 23:56 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب علی رضا
    باسلام ؛ به نظرمی رسددیدگاه جنابعالی مبنی بر (ناظریعنی مقصروکوتاه ترین دیوار) ناشی ازتجربه کم دراموراجرایی باشد به ویژه آنکه کارنظارت را بسیار مشکل وطاقت فرسا می دانید .
    چنانچه ازکسانی که دستی برآتش کاربه مفهوم مطلق آن یعنی عقدقرارداد وپذیرش مسئولیت اجرا، برنامه ریزی ،تهیه لوازم ومصالح وتامین نیروی انسانی ،داشتن دغدغه افزایش قیمت ها ودستمزدهاوتورم، مدیریت اجرا،پاسخ گویی به ناظران وکارفرماوچندین ارتباط وپاسخ گویی به تمامی مراجع ذی ربط (شهرداری،اداره کار،تامین اجتماعی،دارایی،قوه قضائیه ،محیط زیست و...) ،دارند پرسیده شودوازحال وروز ایشان آگاه شوید ، خواهیددیدکه به راستی آسان ترین وفارغ البال ترین مشاغل(به ویژه درکشور ما) نظارت است باکمترین سرمایه مادی ومعنوی وبه ویژه مسئولیت ؛ چون که همه کاررادیگران انجام می دهند وناظر بدون هیچ مشکل وطاقت فرسایی تنها براساس قانون ودرچهارچوب وظایف تعریف شده اش کاردیگران را کنترل می کتد که در صورت هرگونه نقصی تمامی مسئولیت برعهده دیگران (مالک، سازنده،پیمانکارومجری صلاحیت دار) است وتنها کافی است دراین صورت ناظرپس ازتذکرلازم ، مورد راباقلم رنجه کردن خود به مرجع صدور پروانه گزارش نماید .
    ضمنا چنانچه به طریقی توانستید به واکاوی پرونده های معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی وآمار آن دسترسی پیداکنید ،خواهیددیدکه نگرش شمانسبت به جامعه پزشکی ومسئولیت های اعضای آن نیز چندان واقع بینانه نبوده است .
    به امید موفقیت روزافزون شما

    پاسخ به جناب محمد
    باسلام ؛ باتشکرازاظهارلطف شمانسبت به این کار، البته به نظر می رسدکه این فعالیت همه چی (لازم ، مفید،آگاه کننده ، بازدارنده و...) باشد ولی احتمالا زیبا نبوده.همانطوری که پیش ازاین اشاره شده معلوم نیست که چگونه برای برخی دوستان همکار چنین تداعی شده که بایستی برای مالکان دلسوزی کنند.بدیهی است همچون دیگرمشاغل مسئولیت پذیر،تنهاوظیفه اعضای سازمان نظام مهندسی رفتاردرقالب وظایف تعریف شده قانونی است وچنانچه منظورمساعدت بامالکان (تکریم مراجعان) درچهارچوب وظایف اشاره شده باعنوان های رفتارمحترمانه و خوش ،پاسخ گوبودن به ارتباطات ،خوش قولی در وعده گذاری ها ،توجه به خواسته های منطقی و قانونی وقابل دسترس آن هاوعدم اعمال نظر و سلیقه شخصی درکار و... موردنظرباشد ، به نظرنمی رسدمشکلی درکارباشد .وقطعاتصدیق می فرمایید که به هیچ وجه وتوسط هیچ مرجعی ؛ دلسوزی شما ( اعضای سازمان) درزمینه هرگونه تخلف مالک یا سازنده مورد انتظار نخواهد بود .

    پاسخ به جناب عامل
    باسلام ؛ موجب تعجب است که انتظاردارید ریز تمامی مسایل حرفه ای به صورت تفصیلی درمتن قانون ومقررات پیش بینی شده باشد . برای آگاهی ازاین موارد که معمولا بصورت (عرف ، روال ووحدت رویه ) تعیین ودرانطباق عملکرد برآن هنگام رسیدگی به شکایات طرح شده ، اقدام می گردد ، پیشنهاد می شود به کمیته نظارت سازمان مراجعه فرمایید .

    ارسال شده: 19/08/1393 - 11:06 پاسخ ||

  • دیدگاه: lمشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب سالاردریایی باسلام ؛ اگرتوجه فرمایید پیش ازاین هم عرض شدکه اصولادرقانون اشاره ای به واژه (خودساخته)نقشه اجرایی نشده به دلیل آن که قانونا ساختمان باید براساس نقشه مصوب که تمامی جوانب (ضوابط شهرسازی ومشخصات فنی ) درآن رعایت شده ،اجراشود ودرصورت تخطی ازآن ناظرموظف به گزارش عدم انطباق به مرجع صدورپروانه واوهم مکلف به صدوردستوراصلاح کارمی باشد وتازمان رفع تخلف باید ازادامه کار توسط آن مرجع جلوگیری گردد.توضیحا باتوجه به روال معمول که بیشترکارها(تابه نتیجه رسیدن اقدامات سازمان درهماهنگی با اداره کل راه وشهرسازی ، شهرداری وشورای شهردرراستای رفع این مشکل که به راستی اهم معضلات ساختاری دراحداث ساختمان دراستان می باشدواعلام وابلاغ روش مصوب ) براساس آن انجام می شود،به منظورتکریم مراجعان ومساعدت باسازندگان وجلوگیری ازهدررفت زمان ودوباره کاری؛پیشنهاد می گردد چنانچه ناظربرآنست که نظارت براحداث ساختمان براساس نقشه غیرمصوب را(که به حق از اختیارات اوست ) نپذیرد ، دراولین مرحله ( تماس مراجعان ) مورد رااعلام نماید .
    خاطرنشان می کنم که درهمین راستا صدور معرفی نامه سازمان درخصوص نظارت معمولا پس از هماهنگی مالک وناظرانجام می پذیرد .درخصوص بخش پایانی دیدگاه شما،نظرشمارا به پاسخ جناب عامل جلب می کنم.

    ارسال شده: 20/08/1393 - 09:29 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی
    با سلام و تشکر
    1- متاسفانه برای نظارت نقشه برداری غیر از فرم گزارش 17 گزینه ای که مشخص می کند ناظر نقشه بردار چه چیز را باید چک کند چیز دیگه ای وجود ندارد. همین قرارداد نظارت بیشتر با رویکرد نظارت سازه تنظیم شده است و در آن هیچ صحبتی از مراحل اطلاع به ناظر نقشه بردار نیامده است. این خود ناظر نقشه بردار است که باید مراحل را در هر پروژه شفاها به مالک بگوید.

    2- قرارداد نطارت چه مقدار وجهه قانونی دارد؟ قراردادی که در آن تنها یک امضا از مالک آمده و مالک در صورت به وجود آمدن مشکل می تواند اصل رویت و امضای همچنین قراردادی را انکار کند. به عبارت دیگر، فرض کنیم هیچ قراردادی هم بین ناظر و مالک وجود نداشته باشد، آیا در صورت عدم اطلاع مالک به ناظر در مراحل ساخت، باز هم ناظر در مورد مشکلات احتمالی بعدی مسئول است؟

    ارسال شده: 20/08/1393 - 16:56 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب علی باسلام دوباره ؛ 1-البته در خصوص شرح وظایف ناظرنقشه بردارومختصات آن هنوز (شایسته است اشاره شود که ازسال گذشته تاکنون جلسات چندباره باگروه ها وافراد گوناگون اززیر مجموعه سازمان دررابطه باشرح وظایف کامل وبه تفکیک ناظران تمامی رشته ها که درقانون وآیین نامه اجرایی آن مسکوت است ، تشکیل شده ولی متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده است ) تکلیف قطعی توسط سازمان اعلام نگردیده پیشنهادمیکنم با کمیته نظارت هماهنگ شود.2-قراردادنظارت به فرض آنکه به هردلیل توسط دادگاه هاپذیرفته نباشد،طبق قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان وآیین نامه اجرایی آن با همان فقط یک امضای مالک یانماینده قانونی وی(مگرآنکه ادعای جعل امضا محرزگردد) در ارائه به شورای انتظامی که مرجع رسیدگی به شکایات علیه اعضای سازمان است،کفایت می کند . خاطرنشان می کنم درصورت عدم وجودقرارداد ؛ بدیهی است اولین مسئولیتی که متوجه ناظر خواهد بود همانا تخلف عدم تنظیم قرارداد نظارت وتوجیه مالک به وظایف ومسئولیت های اوست ومسایل بعدی حین رسیدگی به پرونده شکایت مشخص خواهد شد .

    ارسال شده: 21/08/1393 - 10:28 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی
    در پاسخ به مشاورانتظامی سازمان

    با سلام و سپاس
    من تصور می کردم اینها مشتی از خروار هاست. جای خوشحالی ست که تعداد این پرونده ها اندک باشد.

    ارسال شده: 21/08/1393 - 10:47 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی
    با تشکر از مشاور انتطامی سازمان
    پیشنهاد می شود در فرم معرفی اولیه ناظران - که مالک در آن امضا و مهر ناظران را جمع اوری می کند- بندی قرار داده شود مبنی بر این که مالک قرارداد نظارت را با همه ناظران بسته و از شرح وظایف آگاهی یافته است.
    بدین طریق هم مالک متوجه می شود چیزی به نام قرارداد نظارت وجود دارد که باید آن را از ناظر طلب کند و هم ناظران ملزم می شوند نسبت به عقد قرارداد نظارت اقدام کنند. متاسفانه با وجود سیاست های سازمان، اکثر ناظران توجهی به قرارداد نظارت نمی کنند.
    همچنین شایان ذکر است که در بسیاری از موارد این مالک یا نماینده قاتونی وی نیست که به ناظر برای گرفتن امضا و مهر مراجعه می کند، بلکه شخص ثالث - و چه بسا یک دانش آموز دبیرستانی - است که این کار را به جای مالک انجام می دهد. امضای چنین شخصی معتبر نیست و از سوی دیگر، مالک نیز به راحتی در دسترس نیست.
    موفق باشید

    ارسال شده: 21/08/1393 - 23:28 پاسخ ||

  • دیدگاه: تاسیساتچی
    با سلام
    1- در فرم های گزارش تاسیسات مکانیکی دو مرحله استنباط می شود... لطفا اگر آیین نامه یا دستور العمل یا هر عنوان دیگر در این زمینه وجود دارد را معرفی و ارجاع دهید.
    2- لطفا بفرمایید قرارداد نظارت برای ناظران تاسیساتی نیز وجود دارد؟ در صورت مثبت بودن جواب بفرمایید که عقد قرارداد الزامی است؟

    ارسال شده: 22/08/1393 - 20:31 پاسخ ||

  • دیدگاه: محمد
    کانون وکلای دادگستری مرکز اعلام کرد
    صدور دستور موقت شعبه ۱۴ دیوان عدالت اداری در مورد ارائه فهرست و صورت معاملات فصلی وکلا
    بر این اساس تا زمان رسیدگی ماهوی به شکایت وکلای دادگستری، دستورالعمل اجرایی سازمان امور مالیاتی کشور دایر بر شمول مقررات مادۀ ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم مبنی بر تکلیف به ارائه فهرست و صورت معاملات فصلی در مورد وکلای دادگستری متوقف می شود
    دوستان عزیز با توجه به اینگه راه دیگری جهت اطلاع شما نیست این مطلب را در اینجا اوردم از مسولین تقاضای پی گیری دارم

    ارسال شده: 23/08/1393 - 11:21 پاسخ ||

  • دیدگاه: مشاورانتظامی سازمان
    پاسخ به جناب علی باسلام دوباره ؛ درخصوص پیشنهاد شمامبنی براضافه کردن بندی دال برتنظیم قرارداد با ناظران درفرم معرفی ، شایسته است موضوع رابا سازمان درمیان بگذارید .
    شایان یادآوری است همانطورکه درکلاس های توجیهی هم به همه همکاران جدیدتاکید می شود تنظیم قراردادهنگام دریافت وجه (فیش واریزبه بانک به حساب ناظر)به منزله مابه ازای وجه پرداختی مالک براساس قوانین مدنی (همچون صدورفاکتور فروش توسط فروشنده هنگام دریافت وجه کالای فروخته شده به خریدار)وتحویل یک نسخه از آن به مالک یانماینده او وتوجیه اودرخصوص مطالعه دقیق آن ازوظایف اولیه ناظران است .
    دررابطه بابخش پایانی دیدگاه شما،تاکیدمیشودکه ناظران (طراحان)بایستی هنگام تنظیم هربرگی (قرارداد،صورت جلسه ، درخواست ، موافقت نامه و...)توجه به نام مالک درمدارک تقدیمی به ویژه معرفی نامه سازمان داشته وپس ازاحراز هویت مراجع (یاارائه وکالت نامه رسمی)، نسبت به اخذ امضا ازوی اقدام نمایندودرصورت کوتاهی ، درهیچ دادگاهی هیچگونه عذری از جانب ناظران پذیرفته نخواهد بود .

    پاسخ به جناب تاسیسات چی باسلام دوباره ؛ 1- درخصوص ریز مطالب گزارشها پیشنهاد می شود با کمیته نظارت وگروه تخصصی مربوط درمیان بگذارید .
    2-فرم قراردادنظارت به صورت عام تنظیم شده و طبیعی است که برای رشته های تاسیسات برق و مکانیک هم کاربری دارد .ضمنا تنظیم قرارداد نظارت برای همه رشته ها هنگام دریافت فیش واریز به بانک ، همراه باتوجیه مالک الزامی است .

    پاسخ به جناب علی باسلام دوباره ؛ درخصوص پیشنهاد شمامبنی براضافه کردن بندی دال برتنظیم قرارداد با ناظران درفرم معرفی ، شایسته است موضوع رابا سازمان درمیان بگذارید .
    شایان یادآوری است همانطورکه درکلاس های توجیهی هم به همه همکاران جدیدتاکید می شود تنظیم قراردادهنگام دریافت وجه (فیش واریزبه بانک به حساب ناظر)به منزله مابه ازای وجه پرداختی مالک براساس قوانین مدنی (همچون صدورفاکتور فروش توسط فروشنده هنگام دریافت وجه کالای فروخته شده به خریدار)وتحویل یک نسخه از آن به مالک یانماینده او وتوجیه اودرخصوص مطالعه دقیق آن ازوظایف اولیه ناظران است .
    دررابطه بابخش پایانی دیدگاه شما،تاکیدمیشودکه ناظران (طراحان)بایستی هنگام تنظیم هربرگی (قرارداد،صورت جلسه ، درخواست ، موافقت نامه و...)توجه به نام مالک درمدارک تقدیمی به ویژه معرفی نامه سازمان داشته وپس ازاحراز هویت مراجع (یاارائه وکالت نامه رسمی)، نسبت به اخذ امضا ازوی اقدام نمایندودرصورت کوتاهی ، درهیچ دادگاهی هیچگونه عذری از جانب ناظران پذیرفته نخواهد بود .

    ارسال شده: 24/08/1393 - 11:38 پاسخ ||

  • دیدگاه: عليرضا
    با سلام و خسته نباشيد خدمت مشاور محترم انتظامي استان
    به عرض برسانم كه فرمايشات جنابعالي آموزهاي كامل است ، و همينطور آنچنان تعصبي كه در نوشته هايتان به چشم مي خورد ، نشانگر اين است كه يد طولايي در اجرا داشته و داريد ، اما ايكاش همه چيز به همين راحتي گفته هاي شما بود . درست است كه به قول شما در اجرا مشكلات فراوان است ، كه اين را هر انسان اجتماعي مي داند " انچه كه عيان است چه حاجت به بيان است " اما چيزي كه اين مشكل را حادتر مي كند اين است كه ، با اين همه مشكلات اكثر مردم ما (كوچك و بزرگ ، مرد و زن ، عامي و غير در اقشار مختلف) الان سازنده و مجري هستند و پدر ديگران را هم در مي آورند با كلي ادعا كه ما در كار اجرا چنين و چنان هستيم ، حتما بايد زير نظر يك مهندس ناظر كار كنند و متاسفانه ناظر بايد دائماً بابت اين موضوع (غير فني و حرفه اي بودن طرف ) به انحاو مختلف درگير باشد پس خوب است حداقل در صنف خودمان صادق و دوست باشيم و اينكه به قول معروف " يا دم خروس را جمع كنيم يا قسم حضرت عباس نخوريم " و حداقل خودمان به خودمان خنجر نزنيم ( مقابل جامعه پزشكي) . درست است كه شما فردي كارگاهي و كارگاه ديده اي هستيد و ما نه ، اما حتماً در همان كارگاه ها ديده ايد براي كاهش زمان و هزينه هاي اجرا و سمبل كاري چطور سعي در دور زدن ناظر دارند و در پس و پيش حضورش چه كارها كه نمي كنند ( مثالها فراوان و مستندات بسيار) - در صورتي كه دوست داريد مفصلتر بدانيد لطفا ايمل شخصيتان را بدهيد تا به طور جامع برايتان ارسال كنم والبته از مهندسان گروه نظارت سازمان نيز مي توانيد بپرسيد – با اين حال خدا نكند اتفاقي بيفتد فوراً مي گويند كه بود و كه نبود ...... ناظر بود ، اين يعني " ديوار كوتاه ، هميشه مقصر" . لطفاً شما كه مهندس هستيد حرف هاي مردم عامي و عادي را نيز جار نزنيد شما در اين مقام و در اين صنف كه اينطور سخن بگوييد پس ديگر نبايد ناراحت حرفهاي عوام و ناس باشيم
    علي ايحال باز هم مي گويم "به اميد روزي كه جامعه مهندس ما به تفكر درست و جايگاه و ارزش مادي و معنوي خودش برسد".
    يك توصيه :
    لطف كنيد براي اطلاع از مشكلات نظارت از آقايان مهندس كه از بدو تشكيل نظام تا حال در سمت ناظر بوده اند دعوت كنيد در سميناري ، كه بيايند و خاطرات تلخ و شيرين اين سمت حساس را بگويند ، باشد كه همگان در ضمن آشنايي درس عبرت نيز بگيرند.
    "يا حق"

    ارسال شده: 28/08/1393 - 10:25 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی
    جناب مشاور انتظامی سازمان
    فرمایش شما کاملا متین. اما همانطور که قبلا عرض شد در بسیاری از موارد فردی که فیش واریزی را تحویل می دهد هیچ مدرکی دال بر وکالت از جانب مالک ندارد. دادن قرارداد به این فرد جهت گرفتن امضای مالک و سپس برگشت آن به ناظر نیز دردی را دوا نمی کند، چون فرد می تواند به راحتی امضای خود را به جای امضای مالک در پایین قرارداد بگذارد. احضار مالک از سوی ناظر نیز - با توجه به نامانوس بودن این رفتار- موجب مشکلات عدیده ای در رابطه ناظر/مالک خواهد شد.
    به نظر می رسد راه حلی که خدمتتان عرض شد، راه حل مناسبی باشد. یعنی تعهد مالک به سازمان مبنی بر این که قرارداد نظارت را با همه ناظران بسته و از شرح وظایف آگاهی یافته است. (متاسفانه سازمان هیچ راه استانداردی را برای اظهارنظر مهندسان تعریف نکرده است. کامنت گذاشتن در زیر مطالب سایت ظاهرا اولین راه است.)

    ارسال شده: 28/08/1393 - 19:50 پاسخ ||

  • دیدگاه: محمد
    با عرض سلام به همکاران عزیز
    متاسفانه مشکلات نظارت تا زمانی که مجری ذیصلاح الزامی نشود رفع نمی شود (البته به یقین دراینده حتی با مجری ذیصلاح هم مشکلاتی خواهیم داشت ولی نه به این گستردگی ویه این افتضاحی نمونه کاری دارم که با هزار توجیه وتوصیه تونستم مالک را به اجرای درز انثطاع الزام کنم و امروز برای بازدید دیوار چینی مراجعه کردم مالک محترم تمام دیوارها را روی درز انقطاع کار کرده جالبت تر اینکه روی فو م هایی که برای جداسازی تیرها با سازه اسکلت مجاور هست اجرا کرده واقعا با این اجرا باید چه کرد تمام موارد اجرایی وچگونگی کار ومهاربندی ها دیوارها محیطی قبلا به مالک توضیح داده شده بود
    مشکل الان هیت مدیره سازمان هست که متاسفانه به وظایف اصلی خودشون عمل نمی کنندفقط با تصویت قانون هایی مثل تخفیف حق نظارت و طولانی کردن قراردادها ی نظارت وعدم پی گیری اجرایی شدن مجری ذیصلاح و.... باعث ضعیف شدن جایگاه سازمان می شوند

    ارسال شده: 2/09/1393 - 18:58 پاسخ ||

  • دیدگاه: مردانی
    ""پاسخ به جناب عامل
    باسلام ؛ موجب تعجب است که انتظاردارید ریز تمامی مسایل حرفه ای به صورت تفصیلی درمتن قانون ومقررات پیش بینی شده باشد . برای آگاهی ازاین موارد که معمولا بصورت (عرف ، روال ووحدت رویه ) تعیین ودرانطباق عملکرد برآن هنگام رسیدگی به شکایات طرح شده ، اقدام می گردد ، پیشنهاد می شود به کمیته نظارت سازمان مراجعه فرمایید ."""

    جناب مشاور انتظامی سازمان

    از شمای جای تعجب است که سوالی را که دوستان چندین مرتبه پرسیده اند، در حواب به جای ارحاع به قانون!! به عرف و ... که همه عزیزان مطلعند هیچگونه سندیت قانونی ندارد، ارحاع داده اید!!
    آیا ناظر به زبان خودمانی موظف است در محل هر پروژه ای که نظارت آن را بر عهده دارد، یک دفتر زده و شبانه روز در آنحا اقامت نماید؟ مبادا که مالک تخلف نماید؟؟؟ و آیا این رویه، یا عرف منطقی از نظر شما یا هیئت نظارت است ؟؟
    آیا مگر غیر از این است که مالک طبق قرارداد فی مابین موظف است آغاز هرگونه عملیات اجرایی را کتبا به اطلاع ناظر برساند؟

    ارسال شده: 3/09/1393 - 00:21 پاسخ ||

نام:
ایمیل:
نظر شما:
کد امنیتی: تصویر كد امنیتی