دسته بندی ها
پیوندها
ارتباط با سازمان
تلفن گویا: 32919284-6 - 025
نمابر: 32914982 - 025
سامانه پیامک: 3000722711
پست الکترونیکی: info@nezamqom.ir
دریافت فایل ویرایش جدید قرار داد نظارت

دریافت فایل ویرایش جدید قرار داد نظارت

    بروز شده : 7 اردیبهشت 1393    تعداد نظرات :12    دسته: آرشیو اخبار, قراردادها

به استناد بند 2-7-1 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان ویرایش جدید قرار داد نظارت در جلسه مورخ 20/11/92 هیئت مدیره سازمان جهت بهره برداری همکاران محترم به تصویب رسید. لازم به ذکر است در مورد کارهای قبل از ابلاغ ویرایش جدید قرار داد نظارت ، قرار دادهای مصوب وقت سازمان ملاک عمل خواهد بود.

 

 

ghrardad-nhaee.pdf [298.3 کيلوبايت] ( تعداد دانلود: 13551)    قرار داد نظارت

zvabt-aemne.pdf [79.47 کيلوبايت] ( تعداد دانلود: 6878)    صورتجلسه ضوابط ایمنی

 

  • دیدگاه: حسین صفایی
    باسلام احتراما موارد زیر قابل توجه است :
    1- تبصره ماده 2 : باتوجه به مبحث دوم که در تعریف مقررات ملی ساختمان ، ناظر را موظف به رعایت آن دانسته ،موضوع تخریب وگودبرداری را هم مشمول آن دانسته و همچنین قانون شهرداری ها که ناظر با امضای پروانه مکلف به رعایت آن است هم ، ناظر را مسئول این دو مورد می داندو علاوه بر این ها بخشنامه رعایت موارد ایمنی وحفاظت گودبرداری ها که جدیدا توسط وزارت خانه ابلاغ شده نیز نشان دهنده مسئولیت ناظر است واصولا در حقوق هیچ قرارداد خصوصی نمی تواند نافی قوانین بالا دستی خود باشد ؛ به نظر می رسد این تبصره وجاهت قانونی ندارد .
    2- ماده 3 : همانطوریکه در گذشته در جلسات گوناگون پیشنهاد شده بهترین مدت زمان برای اعتبار قرارداد نظارت ، همانا مدت اعتبار پروانه صادره شهرداری است ؛ علاوه بر آن در این صورت مسئولیت سازمان دراین خصوص کمتر خواهد شد .
    3- ماده 8 بند (ب) : در صورت تحقق مفاد این بند به دلایل زیر : الف - کاری که در یک سال در سهمیه مصرفی (ظرفیت ) ناظر قرار می گیرد چنانچه در سال بعد از آن فرارداددش خاتمه یابد ، بدیهی است دررعایت ظرفیت قانونی ناظر ، بدیل و جایگزینی نخواهدداشت بدین ترتیب با سوخت رفتن این مقدار از سهمیه ناظر در یک سال عملا بخشی از درآمد سالانه او نابود گشته وطبیعی است که حق او ضایع می شود . ب - علاوه بر این تصور اینکه ناظر به مثابه یک بانک نگهدارنده پول پرداختی مالک است که هرزمان با اراده او مبنی بر خاتمه قرارداد ، موظف به استرداد وجه باشد کاملا غیر منطقی به نظر می رسد . ج - ودر پایان کمال بی انصافی است که از ناظر انتظار داشته باشیم که درآمد حاصل از اختصاص یک کار درسهمیه سالانه نظارت خود را که به هر نحو درزمان خود هزینه کرده در ماه یا سال بعد عودت دهد .
    4 - ماده 8 بند 4 : درصورت تحقق مفاد این بند منبع تامین دستمزدناظرطرف قراردادجدید ( مالک ، سازمان و یا ورثه ناظر متوفی ) مشخص نشده است .که صد البته به نظر می رسد انتخاب گزینه میانی (سازمان) بسیار بجا وشایسته خواهد بود .
    امید که با بذل توجه اصلاحات لازم در این قرارداد انجام پذیرد . با تشکر

    ارسال شده: 21/12/1392 - 00:15 پاسخ ||

  • دیدگاه: ناشناس
    با سلام و احترام
    ضمن تشکر از همکارانی که زحمت تهیه این قرارداد رو کشیدند چند نکته هست:
    1- به نظر این قرار داد تنها به نفع دلال هایی است که با اخذ پروانه باعث ارزش افزوده زمین شده و به قیمت بالا زمین فروخته و از مهندسین تنها به عنوان ابزار استفاده می کنند.
    2- مشخص نیست آیا قرارداد شامل نطارت های تاسیساتی هم میشود یا نه؟
    در صورتی که پاسخ بله باشد ، بسی جای تاسف است چون فرض کنید مالک در مدت قرارداد نسبت به حفاری و اتمام اسکلت و سفت کاری اقدام کرده اما هنوز اجرای تاسیسات برقی را شروع نکرده با اتمام قرارداد مهندس ناطر برق باید 70 درصد رو به مالک برگردونه در حالی مطابق مبحث 12 در این مدت رعایت حریم خطوط برق در حین اجرای سازه و گازکشی و داربست بندی و هر نوع حادثه برقی در سیم های سیار و برق موقت متوجه ناظر برق خواهد بود در حالی که مهندس فقط 30 درصد رو باید بابت این مسولیت بگیرد.

    ارسال شده: 5/01/1393 - 17:46 پاسخ ||

  • دیدگاه: مسلم شاهملکی
    با سلام واحترام
    متاسفانه قرارداد مذکور در بخش فسخ ویا اتمام ،کاملا غیر مهنسی و غیر علمی است والبته ناشی از تعریف غلط نظارت میباشد که توسط بعضی مسولان خودمان و نیز نگرش عوامانه به نظارت میباشد
    نظارت شامل قبول مسولیت و تعهد در فبال اجرا در زمان مشخص میباشد به عبارتی به محض قبول نظارت توسط ناظر در بازه زمانی قرارداد ناظر به عنوان نیروی اماده باش کارفرما محسوب میشود و عدم اقدام کارفرما رافع مسولیت و محدودیتهای ایجاد شده برای ناظر نمیباشد
    مثال عینی این امر در قراردادهای کاری فراوانی وجود دارد که مشروط میباشد مانند پزشکان on call و یا نیروهایی که درصورت فراخوان موظف به حضور و انجام خدمت میباشند
    در هیچکدام از قراردادهای مذکور به علت عدم فراخوان کارفرما در زمان قرارداد حق الزحمه عوامل عودت داده نمیشود چون عامل مذکور به شرط قرارداد عمل نموده است قرارداد نظارت کاملا مشابه قراردادهای فوق میباشد صرفا بازه زمانی ان قدری متفاوت است لذا عودت حق مسولیت نظارت کاملا نابجا به نظر میرسد.
    با تشکر و ارزوی موفقیت

    ارسال شده: 9/01/1393 - 13:28 پاسخ ||

  • دیدگاه: محمد جواد پیشوایی
    با تشکر از کلیه عزیزانی که زحمت قرارداد جدید را کشیده اند . انصافا قرارداد خیلی بهتر شده است . چند نکته را نیز از نظر خود که ناظر برق هستم بگویم :
    1- بهتر است قرارداد نظارت رشته های مختلف مجزا باشد . همچنین برای ساختمانهای کوچک قرارداد جمع و جورتری نوشته شود .
    2- در ماده 10 ، یک دفترچه راهنما ذکر شده است . این دفترچه را از کجا بگیریم ؟
    3 - در ماده 4 بند 3 ، "بازدیدهای اضافی" مبهم است . برای روشن شدن آن بایستی مراحل بازدید برای هر رشته و هر گروه ساختمانی دقیقا مشخص شود .
    4 - در تبصره 2 همان بند فوق 90 درصد زیاد است و فکر کنم 50 درصد منطقی تر است .
    5 - صورتجلسه ابلاغ ضوابط ایمنی را چه کسی به مالک میدهد و امضا از او میگیرد ؟

    ارسال شده: 12/01/1393 - 12:29 پاسخ ||

  • دیدگاه: مهدی کمیجانی
    جناب آقای مهندس خان احمدلو
    ریاست محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم
    باسلام
    احتراماً ضمن آرزوی توفیق الهی، بدینوسیله ضمن تشکر و قدردانی از کلیه همکارانی که در تغییرات قرارداد نظارت مشارکت لازم را به عمل آورده‌اند اینجانب مواردی را در قالب ایراد و همچنین مواردی را در راستای پیشنهاد اصلاحی ارائه می‌نمایم که امید است مسئولین محترم سازمان در صورت بررسی و صلاحدید نسبت به تسریع و اعمال تغییرات و ابلاغ وهمچنین ایجاد زمینه‌هایی جهت رفع موانع جانبی قرارداد اقدام نمایند.

    الف) اشکالات وارده:
    1. در قسمت‌هایی از قرارداد اشاره‌هایی به استرداد به مالک در صورت عدم شروع به کار گردیده است که با توجه به پرداخت مالیات براساس کارکرد ناظرین و (ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات) و همچنین کار ارائه شده که از سهمیه ناظرین کسر می‌شود تعیین درصدهای استرداد پیش‌بینی شده جای تأمل دارد.
    2. با توجه به اینکه عملیات تخریب و گودبرداری از قرارداد فوق‌الذکر حذف گردیده است زمینه ارجاع کار به ناظر یا ناظرین دیگر مهیا نگردیده که می‌بایست با فوریت تمام برنامه‌ریزی گردیده تا منجر به بلاتکلیفی مالکین و مهندسین ناظر نگردد.

    ب) پیشنهادات اصلاحی
    1. در تبصره ماده 2، مابین کلمه موجود و جزء عبارت (سازه نگهبان، محوطه‌سازی، استخر، جکوزی، نماهای تزئینی و سایر مواردی که خارج از نقشه‌های مصوب می‌باشد) اضافه گردد.
    2. در انتهای تبصره بند 7ـ2 ماده 7 ،جمله ذیل اضافه گردد (و مالک مجاز به ادامه کار تا زمان تعیین تکلیف نمی‌باشد).
    3. در بند 7ـ11 ماده 7 ، پس از کلمه برقراری بیمه (حوادث) اضافه گردد.
    4. در بند 7ـ11 ماده 7، پس از کلمه بیمه‌ای کامل (تا شعاع مؤثر) اضافه گردد.
    5. در ماده 7 ،جهت آگاهی بیشتر مالک بندهای ذیل اضافه گردد.
    7ـ15. مطالعه و آگاهی از کلیه اسناد، مدارک و نقشه‌های موضوع قرارداد به صورت کلی و جزئی
    7ـ16. استعلام از مراجع ذی‌صلاح در خصوص موقعیت شبکه و خطوط تأسیسات عبوری از زیرزمین یا مجاور ملک خود و اتخاذ تدابیر لازم در خصوص آن.
    7ـ17. اجرای پروژه در زمان تعیین شده موضوع تعهد نظارت.
    7ـ18. در صورت تغییر مالک یا مالکان کلیه تعهدات مذکور به قوت خود باقیست و مالک طرف قرارداد موظف به اطلاع‌رسلانی به سازمان نظام مهندسی و ناظر هماهنگ کننده می‌باشد.
    7ـ19. در صورت تعیین نکردن مجری ذی‌صلاح توسط مالک، کلیه مسئولیت‌های آن (مطابق فصل سوم مبحث دوم مقررات ملی ساختمان) به عهده مالک می‌باشد.
    7ـ20. هماهنگی مالک با کلیه مهندسین (سازه، معماری، نقشه‌بردار، برق، مکانیک) در مراحل اجرایی کار الزامی است.

    6. پیشنهاد می‌گردد با توجه ابلاغ صورتجلسه ایمنی محل مهر و امضاء ناظر در طرف چپ صورتجلسه ایمنی لحاظ گردد.
    باتشکر
    مهدی کمیجانی

    ارسال شده: 24/01/1393 - 09:33 پاسخ ||

  • دیدگاه: مرتضی دارابی
    اگر ناظر یک بار برای تایید یک موضوع مثلا آرماتور پی برود و تایید نکند دفعه بعد رفت و آمدش به عهده مالک باشد.
    الان مالک زنگ میزند که آرماتوربندی حاضر است بعد میرویم میبینیم هنوز صفحه ستونها را نبسته ، سه بار باید برویم تا یک موضوع را کنترل کنیم تازه اگر شانس بیاوریم که ملک در پردیسان و خانه ما در باجک نباشد

    ارسال شده: 7/02/1393 - 13:52 پاسخ ||

  • دیدگاه: حمید قمی
    با سلام
    1-بهتر است برای رشته های مختلف با یکدیگر متفاوت باشد.
    2-بهتر است این قرارداد با سربرگ نظام در هنگام اخذ پروانه با سایر مدارک از مالکین درخواست شود. و علاوه بر برگه معرفی به ناظر بازای هر ناظر یک قرارداد تحویل مالک گردد. در حال حاضر وقتی ناظرین درخواست امضای قرارداد را ازمالکین می نمایند این تصور برای مالک بوجود می آید که ناظر میخواهد مسئولیتی را از خود سلب کرده به دوش مالک بیندازد و مشخص نیست که اینکار روال سازمان است و بعضا از امضای آن سرباز میزنند.

    ارسال شده: 7/02/1393 - 14:00 پاسخ ||

  • دیدگاه: عبدالله اذرنوش
    باسلام.اززحمات شما بی نهایت تشکر میکنم

    ارسال شده: 8/02/1393 - 10:31 پاسخ ||

  • دیدگاه: رضابیاتی
    با سلام وارادت
    1- بهتر است برای رشته های مختلف جداگانه تدوین شود
    2 - گزارشی در نرم افزار با عنوان قرارداد، طراحی شود تا مثل برگه معرفی سازمان . با اطلاعات کامل از ملک ،مالک و مهندس ناظزچاپ و در اختیار مالک قرار گیرد .
    با تشکر

    ارسال شده: 9/02/1393 - 22:26 پاسخ ||

  • دیدگاه: بهمن فلاح
    با سلام و تشکر از کلیه افرادی که در تهیه قرارداد نظارت جدید همکاری نمودند، از موارد مهم نظارت صحیح داشتن که در قرارداد می بایست بیاید :
    • قالب های و شکل اجرائی نظارت به صورت رویه ای ثابت برای مهندسین در کلیه رشته متناسب با نوع نظارت آنان تنظیم گردد و همراه قرارداد ارائه گردد.
    • در تنظیم قرارداد نظارت، همکاری نزدیک نظام مهندسی و شهرداری صورت گیرد، بطوریکه مالک مجبور به رعایت مواردی که در ابتدائ تعهد خود داده باشد و ابزارهای کنترلی به صرف فقط گزارش نباشد و مالک برای هر اقدامی ناچار به تائیدیه ناظر باشد و شهرداری هم در این صورت به مالکین اجازه تکمیل بنا خود را بدهند.
    • می توان پرداخت حق الزحمه نظارت را هم تدریجی نمود (متناسب با پیشرفت بنا و گزارش های ارائه شده)که حقوق هر دو طرف (مالک و مهندس) رعایت گردد .
    • در صورتیکه دوره ساخت هم بیش از مدت قرارداد شود، مسائل مالی آن از طریق سازمان روشن گردد که جای سوء استفاده گرفته شود.
    • در فرایند انتخاب مهندس ناظر و... تا عقد قرارداد نظارت، مالک بیشتر درگیر شود تا به تعهدات خود بیشتر پایبند باشد.
    • در جلسات عمومی با حضور مهندسین ناظر موارد اصلاحی به بحث و تبادل نظر گذاشته شود تا به مرور نواقص قرارداد بر طرف گردد.
    • دوره های ویرایش جدید قرارداد نظارت هر یک یا دو سال انجام شود تا پویائی خود را حفظ کند.

    ارسال شده: 13/02/1393 - 00:07 پاسخ ||

  • دیدگاه: ابوذر
    با سلام واحترام
    متاسفانه قرارداد مذکور در بخش فسخ ویا اتمام ،کاملا غیر مهنسی و غیر علمی است والبته ناشی از تعریف غلط نظارت میباشد که توسط بعضی مسولان خودمان و نیز نگرش عوامانه به نظارت میباشد

    ارسال شده: 30/02/1393 - 09:28 پاسخ ||

  • دیدگاه: علی جعفری
    باسلام .این چنین قراردادها خوب است

    ارسال شده: 23/10/1394 - 17:51 پاسخ ||

نام:
ایمیل:
نظر شما:
کد امنیتی: تصویر كد امنیتی