عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا دو سال و نیم آینده
عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا دو سال و نیم آینده
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: دولت عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را تا دو سال و نیم آینده یعنی پایان سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار داده که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در مجموعه شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن و ۱۰۰ هزار واحد توسط شرکت بازآفرینی شهری ارائه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی، به نقل از خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی حبیبالله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به برنامه تحرکبخشی به بازار مسکن که چندی پیش از سوی ویر راه و شهرسازی به رئیسجمهوری ارائه شد اظهار کرد: بازار مسکن در حال حاضر با رکود مواجه است، از این رو دولت با استفاده از ابزارهایی که به ویژه در بخش زمین و تسهیلات در اختیار دارد به این بخش ورود پیدا کرده و تلاش دارد تا محرکی برای ایجاد رونق در این بازار فراهم کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را تا دو سال و نیم آینده یعنی پایان سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار داده که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در مجموعه شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن و ۱۰۰ هزار واحد توسط شرکت بازآفرینی شهری ارائه خواهد شد.
وی افزود: مطابق طرح جامع مسکن و اسناد برنامه ششم توسعه باید سالیانه ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور عرضه شود تا بتوانیم به نیاز کشور بخصوص برای اقشار متوسط و کم درآمد پاسخگو باشیم.
طاهرخانی ادامه داد: قطعا پذیرش عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با تولیگری دولت امری جسورانه و واقع بینانه است؛ آن هم در وضعیتی که کشور شرایط خاصی دارد؛ زیرا بازار مسکن تابع شرایط کلان اقتصادی کشور است. قبلا بزرگترین عرضه مسکن توسط دولت مربوط به مسکن مهر بوده که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را تعریف کردند و در طول ۱۰ سال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد تحویل مردم شده است. یعنی به طور متوسط، سالیانه ۱۷۰ هزار واحد عرضه شده است. بنابراین فرمایش وزیر در این زمینه که دولت ورود جسورانه و در عین حال خردمندانه ای در این عرصه داشته است مصداق دارد.
طاهرخانی در تشریح چارچوب مدل تولید ۴۰۰ هزار واحد تصریح کرد: در عرضه این ۴۰۰ هزار واحد، دیدگاهها را رصد و ارزیابی کردیم. اینطور نیست که دولت ورود مستقیم کند. سعی کردیم هزینه عرضه را برای سازندگان کاهش دهیم. دو عامل تعیین کننده در قیمت مسکن دخیل است که یکی زمین و دیگری هزینه پروانه های ساختمانی است. در برنامه تولید و عرضه مسکن زمین رایگان را وارد فرآیند می کنیم و پذیرش هزینه پروانه ساختمانی با ما است. ما پروانه های زیادی را از شهرداریها پیش خرید کرده ایم. زمین و پروانه بر عهده ما است و انبوهسازان مسوولیت ساخت را بر عهده می گیرند. در پایان کار، دولت سهم خود و انبوهسازان نیز سهم خود را برمی دارند. طرح نیز اقشار متوسط را هدف گذاری کرده است.
گفتنی است: هفته گذشته مهندس اسلامی وزیر راه و شهرسازی در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان با اشاره به طرح تولید چهارصد هزار واحد مسکونی،خواستار مشارکت فعال سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در تحقق این هدف شده است.